Avem echipă, n-avem valoare

Nu știu alții cum sunt, dar nea Liviu, cînd se gîndește la locul lui din vîrful partidului, la casa părintească din Kiseleff, la stîlpul din curtea Guvernului unde legase o șfară cu motocei de crăpau miniștrii supuși jucîndu-se cu ei de-a programul de guvernare, la ordonanța 13 după care se ascundea, cînd se juca cu băieții de-a mijoarca în fața legii și la alte jocuri și jucării pline de hazul și farmecul politic și-l vede acum pe Grindeanu cum dă cu bățul prin gard, parcă-i saltă tensiunea și-i vine să-și radă mustața de draci.

După ce săptămîna trecută, primind o mînă de crănțănele și ordinul de atac, cele două pechineze lătrătoare ale partidului începuseră să bată șaua, arătîndu-i lu Grindeanu programul curselor Tarom spre Timișoara, ieri lucrurile s-au precipitat. Dar cum socotelile de-acasă, de-acolo din bucătăria aia din care n-a stabilit Dragnea componența guvernului, nu se potrivesc cu cele din tîrg, iapa s-a trezit dînd din copite. Și asta spre nemulțumirea și iritarea unui birjar ce fredonează de cîteva zile, de sus de pe capra Guvernului, doar melodia celor de la Voltaj: ”Am fost un fraier cînd…

Poate că mulți s-or fi trezit aplaudînd, înainte de culcare și sculînd din somn vecinii, poziția ciudat brusc-verticală a prim-ministrului în fața șefului de partid. Iar gestul de aseară, cînd, într-un moment de exhibiționism extrem, Grindeanu și-a arătat coaiele la tv la oră de maximă audiență, s-a vrut a fi unul de frondă, din partea unuia mîndru că Banatu-i fruncea. Numai că, în cazul lui, e fruntea aia înclinată care, pînă mai ieri, lovea ritmic și la unison cu altele buricul țării. Buricul lui Dragnea.

 

2 Comments

  1. racoltapetru6

    Uite că și corbul îi scoate ochiul corbului.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Mi-e greu să cred că Grindeanu e un corb. Mai degrabă o vrăghiuță care s-a mirat de umbra ei mare făcută de sus pămîntului și acum se crede uliu.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.