Piticul cu puța picantă

De multe ori, uitîndu-te la reclamele ce apar la tv, te trezești întrebîndu-te nu ce-o fi fost în capul copywritter-ului, că ăla e oricum liber la program cu creierii, ci în capul clientului. Ăla care a zis da și a mai și plătit creația. Sperînd că singurul lucru de care trebuie să se mai îngrijească după apariția spotului e modelul de furcă pentru întors banii care vor începe să curgă.

Și fix așa ai crede și despre spotul de mai jos al făcătorilor de găinării picante de la KFC.

 

Numai că, dacă te dai puțin în spate, dai sonorul pe mute, că oricum nu înțelegi o iotă din germana aia și asculți doar larma iscată prin presa de la noi realizezi că, de fapt, deși chipurile e făcut pentru halitorii nemți de junk food, spotul e clar pentru publicul  românesc. Ăla care, normal, a sărit ca ars de uleiul din baia unde se prăjesc aripioarele, la vederea unui pitic exhibiționist ce-și bagă puța de la înălțimea turnului Chindiei într-o cutie cu  picanteriile lanțului. Și asta pentru că de-acum încolo, se va tot vorbi și arăta cu degetul în dreptul KFC-ului care, iată, cu așa o blasfemie și-a bătut joc de-o domnie.

Firește, gura cea mai mare și mai oficială e a primarului din Târgoviște care, mustind de mîndria de a fi român, se jelește public și cere satisfacție pentru onoarea nereperată. Și pentru că nu putea fi lăsat singur la un asemenea atac de imagine la adresa orașului care apăra astă iarnă guvernul de hoți, mulți alții i-au sărit în ajutor. Cu gura plină de BigMac pentru că, vezi doamne, după așa un afront, gustul de chicken strips va lipsi o perioadă de pe limbile lor. Ar fi fost interesant de aflat opinia celor oripilați dacă, în loc de pitic, de pe turn s-ar fi aruncat cele două majorete din spatele lui. Desigur, tot în flocii goi, pentru a păstra picanteria la maxim.

Cum era normal, nemții și-au făcut cruce la auzul unei asemenea scandalizări de neam prost și, băieți fini, au prezentat niște scuze de rigoare. Unele pe care ofuscații și le pot băga undeva pentru a se simți mai bine. Iar pentru a mai atenua neplăcerea creată de pitic și a gîdila puțin coarda naționalismului nostru, e posibil ca cei de la KFC să refacă reclama. Doar că, de data asta, din vîrful turnului se va arunca Ghiță Mureșan. Firește, tot în sula goală.

 

2 Comments

  1. gheo

    O țara de pudibonzi!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Din ăia mîndri nevoie mare.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.