Curaj în linia întîi. Cu peronul pe stînga.

După orgasmul vizual major, provocat de apariția sa în ținuta deTop Gun – Greu de pensionat – ce a făcut multe românce să-și mîngîie … noul wallpaper de pe calculatoarele personale, președintele Iohannis a mai reușit unul.  Din vorbe. E drept, unul mai mic, de vreo 3,9 miliarde de dolari, dar suficient pentru a smulge gîfîiala de plăcere a furnizorilor de rachetuțe patriotice ai Marelui Licurici și un geamăt lung și plin de fiori al bugetului românesc. Și cînd toată lumea părea mulțumită, pregătindu-se de țigara de după, nea Klaus, încălecat pe cai albi ca pantalonii și cămașa, s-a lăsat dus de val și a insistat pentru încă unul. Anunțînd, cu lejeritatea unei ținute de vară, că armata română ar putea descuraja-o pe cea a Rusiei. (sursa)

Așa că, în loc de relaxarea firească și plăcută alături de șoptitul: ”Klause, ești cel mai bun, evăr!”, un hohot de rîs a umplut alcovul cancelariei NATO. Stricînd brusc toată truda și strădania de pînă atunci și demonstrînd – a cîta oară? – că, de dragul mîndriei ce umflă penele, bărbatul român aflat în capul mesei e în stare să întindă mucii cu nonșalanță pe o fasole ca la mama acasă.

Desigur, la modul teoretic, chiar avem șanse. Cu atîția generali căliți în teatrul cel mai fierbinte de operațiuni, popota, succesul pare garantat. Practic, mingea e acum în terenul unui Putin decis totuși să-și arate supremația și acolo unde întradevăr suntem descurajatori: la spart semințe.

 

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.