Fu furtună-n toată Firea

  • Ieri, pe la prînz, în loc să sufle praful de pe niște cărți, cea mai cunoscută bibliotecară din România – ajunsă printr-o rîgîială a istoriei primarul capitalei – sufla de zor în tot iaurtul aflat în stoc prin București. S-au instituit celule de criză. S-a convocat comandamentul de urgențe. Se dădeau comunicate live. S-au suplimentat echipajele de intervenție. S-a decis închiderea școlilor mai devreme. Și din toată această scremere a munților de autorități a ieșit un norișor cu 3-4 fulgere răzlețe de facebook, o semiploicică ce a udat străzile mai puțin decît o cisternă cu stropitoare în plină vară și un vînt care, vorba poetului, a furat de printre blocuri puful păpădiilor. Practic, mai multă acțiune a fost în Rapsodii de toamnă decît cea prognozată în București.
  • Surse neoficiale spun că, pentru a feri populația de ce e mai rău, primărița generală a stat pe toată durata avertizării meteo înfășurată în brîul Maicii Domnului. Promițînd în timpul rugăciunii oficiale și că, în caz că furtuna va ocoli orașul, va aloca încă 10 milioane de euro pentru a grăbi finalizarea catedralei neamului. Nu de alta dar, se știe, cu o asemenea ctitorie, suntem ca și salvați chiar și în caz de atac nuclear.
  • După succesul răsunător avut cu stîrpirea Balenei albastre și cea de ieri cu îmblînzirea furtunii, Gabi Firea și-a crescut cota la casele de pariuri pentru sanctificarea sa de după ce nu va mai fi. Singura problemă va fi cea legată de reprezentarea sa pe pereții bisericilor, unde, mai mult ca sigur, va apărea călare pe un buchet de trei trandafiri, cu o mînă înfiptă-n gîtul balenei și cu cealaltă sugrumînd un vînt. Pentru că, practic, acestea două ar fi maximul de realizări al ei. Că dacă s-ar mai adăuga alte brațe s-ar bulversa ortodoxismul.
  • În sfîrșit o realizare cu care primarul general se poate mîndri: descongestionarea traficului din București la oră de vîrf. După ce alții s-au chinuit în zadar aruncînd sute de milioane de euro pe semafoare inteligente și sisteme sofisticate de control, Gabi Firea a găsit soluția minune. Iar costurile sunt zero. E drept, cu cîteva ore înainte se blochează tot, dar, la ora dorită, se poate circula cum o făcea Oprea în drum spre frizerie, chiar și fără antemergător. Deci tot ce e de făcut e ca primarul să iasă la TV și să anunțe că la ora X va avea loc un fenomen natural extrem. Bravo Gabi! Acum fuga la OSIM să nu-ți fure alții ideea.
  • Pentru că meteorologii au dat iar chix și furtuna prognozată ar putea îngroșa numărul de promisiuni deșarte cu care a obișnuit populația capitalei, Gabi Firea a plecat de urgență la muntele Athos să se roage pentru o furtună adevărată. Doamne ajută!

5 Comments

  1. gheo

    Numai oameni nemulțumiți! Ca în bancul cu Futică și Futache!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Asta înseamnă să fii ceva general. Toate se adună-n cur la tine.

      Reply
  2. Lucian

    Ca in bancul: Cât fu T1 la tine? :)) La alegerile următoare, Firea își va ancora panourile publicitare cu lanțuri de ancorat vapoare.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ție-ți convine de unde ești. Eu trag speranță să nu mai fie vorba de alegerile următoare.

      Reply
      1. Lucian

        Unde sunt eu, e mai rău. Nici măcar să zbier în fața primăriei nu îndrăznesc.

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.