Șase! Vine profa!

Din ciclul: ”Ce vrăji a mai făcut Iohannis cu bagheta lu Dragnea?”, azi , mai toată țara care încă mai speră prostește la chestii, a rămas gură-cască la un nou nou număr de senzație. De vomă, desigur. Unul în care, din jobenul plin de gunoi al istoriei, dna Cati a fost scoasă de urechi și pusă delicat pe catedra ministerului care, chipurile, ar trebui să deștepte generațiile viitoare pentru a le face să învețe și altceva decît o limbă străină necesară emigrării cît mai timpurii.

Gestul pare unul surprinzător, mai ales după ce acum două zile Mr. Ficussini aprinsese o fumigenă în direcția numirii, anunțînd lumea că va urma să facă ce știe el mai bine: o meditație. Una legată de a fi sau a nu fi ministră. Iar rezultatul, care confirmă că nu făcea altceva decît să pregătească numărul de magie ieftină de bîlci, vine să demonstreze clar că prof la prof nu-și scoate ochii.

Pe undeva, parcă ți-e și milă de renumita în funcție pentru a patra oară. Sună ca un fel de repetenție ținînd cont de rezultatele din trecut. Iar faptul că, în ciuda vîrstei, în loc să-ți mesteci liniștită pensia după toate cataloagele trîntite în capul sistemului de învățămînt ca ministru, te sacrifici, sanchi, pentru binele țării, ne reamintește amar că, în politică, indiferent de ce meserie ai avut, tot curvă mori.

Privind puțin în trecutul recent, gestul profei de astă vară, cînd îi cerea într-un pomelnic fals-lacrimogen pe facebook stăpînului Dragnea să facă un pas în spate, trebuie citit acum în adevăratul sens: avînd o mobilitate redusă cauzată de vîrsta înaintată, n-o mai fi putut să ajungă la curul jupînului care stătea prea în față.

 

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.