La întins mîna, bă, nu la muncă!

Periodic, un tip cu nume de circ și aspect de stripper în pragul pensiei, în loc să-și vadă de număratul umbreluțelor din cocktail-urile servite în discotecile partenere, insistă să pozeze în purtător de inteligență. Și poate că n-ar fi mare lucru dacă ar face-o în afara orelor de program, în fața junelor care abia așteaptă să-și tatueze panseurile sale pe șalele muncite. Vorba aia: la un pahar, lumea zice multe. Problema e că Orlando, jucător titular în liga paraziților, face ce știe mai bine un păduche: să iasă în față. De preferat la TV și în prime-time.

După aberația cu fiscalizarea bacșișului care a băgat chelnerii în depresie, a desantului ANAF de pe litoral care a speriat gîndacii și cea cu diploma de la SRI primită acasă prin poștă ca cadou pentru simplul fapt că e contemporan cu noi, omul a plusat ieri cu o propunere de geniu pustiu. Una care i-a stricat instantaneu freza din cauza valului de flegme cu care s-a pricopsit în ea. Ciudat e că o astfel de zicere, deconectată complet de la creier în momentul expirării, vine din gura unuia care n-a muncit nici măcar o secundă la privat, ci doar a lustruit cu stil și miștocăreală de Dorobanți scaunele de prin ministere începînd cu terminarea facultății. Practic, acest răsfățat al sorții, clar neînțeles și nemeritat de români, ia la sulă capitalismul și pune pe coji de nuci legile pieței, pe motiv că nu-i mai ies lui calculele pe parte economică și-l ia șefu de prost la serviciu. Dă-le dracu de cauze! – pe care oricum deștepții ca el le-au creat. Important e ca acum să stîrpim efectele! Că uite, rămîne țara fără mîini întinse la ajutoare sociale sau salarii de 1500 de lei și fraierii se duc la muncă în alte țări pe 1500 de euro sau mai mult.

Azi, după ce mai toată lumea cu creierii la ea i-a urat de centenar chestii și i-a sugerat să-și folosească declarația ca supozitor, Orlando a băgat-o pe aia cu ”afirmația nefericită”. Apoi cred că a dat un telefon să se asigure că are masă rezervată la discoteca lui preferată pentru week-endul prelungit care vine. Și asta a fost tot.

 

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.