Jucărica Viorica

După ce, timp de vreo săptămînă, cîțiva stropi din zeama psd, ceva mai des prinși în cadrele televiziunilor de dat din gură, s-au alintat singuri în fața oglinzilor din baia proprie tot spunîndu-și ”domnule președinte”, marele partid a băgat mîna în jobenul ros de molii și a scos de acolo, ținînd-o strîns de coafură, o Viorică mai mult moartă decît vie. Lipindu-i imediat pe frunte eticheta cu catindat la prezidențiale

Cum era de așteptat, doamna a mimat surprinderea, a bălmăjit niște mulțumiri pentru încredere și lozinci triumfaliste, zîmbite tîmp, lăsîndu-se apoi pradă pe interior adevăratei întrebări existențiale: ”Da eu... Eu pentru cine votez?

Ce are ea și nu am eu? – s-a plîns melodios Gabi Firea pe umărul soțului, în timp ce-și ștergea mucii de brîul Maicii Domnului (înfășurat pe ea pentru noroc la CEX) căutînd pe el eticheta cu Made in China, că prea nu face minuni .

Atît s-a putut – au zis unii – roși de pizmă că prostiile debitate de ei n-au putut să ia fața celor citite de pe foi de șefa partidului.

Nu aveam altă variantăau zis alții – deși, în sinea lor, sunt convinși cu toții că cea mai reușită figură pe care o va putea face Viorica la alegeri, va fi cea de la ședința de photoshop pentru afișele electorale. Și, mai mult ca sigur, după rezultatele finale din noiembrie, se vor trezi parafrazînd bancul cu mîrțoaga dusă de țăran la tîrg: ”N-aveam, domle, niciun interes cu ea. Am vrut doar s-o facem de rîs!

Bineînțeles, doamna s-a luat foarte în serios și a demarat în trombă campania de prosteală din vorbe. Deși va fi o muncă de Sisif să țină piept bolovanului de miștou național care a tot tăvălit-o deja de ceva timp.

Prima haltă a fost aseară la Digi24. Acolo unde, dacă ai fi urmărit interviul, ai fi spus că ai greșit canalul sau ți-a blocat pisica telecomanda pe Antena3. Și asta fiindcă moderatorul, unul ce se dorea un fel de ”restaurant” la Fazan, a chestionat-o cu incisivitatea unui floc în săpun, de-o făcea pe Viorica să-și tot strige între două gînduri de lemn scoase pe gură: ”Așa, Cosmine, fii rău! Ah! Vorbește-mi murdar și nu mă slăbi!

În fine, suntem abia la început. Și-s multe luni în care se pot întîmpla tot felul de chestii. A ieșit Trump președintele Americii. De ce n-ar ieși și Viorica? Că doar n-or fi americanii mai tîmpiți decît noi!

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.