Jocurile foamei

Arena e inca in fierbere. Jocurile continua si s-a trecut acum la un alt nivel. Ultimul. Cu dificultate maxima. E cel din care se va alege Castigatorul. Au ramas doar doua Districte in joc: Saracie cu Mandrie  si Putem si altfel. Culorile sunt clare: Rosu si Albastru. Si desi jocul a inceput de ceva timp, actiunea pare ca treneaza.

Publicul freamata si incepe sa-si strige oarecum nemultumirea. Obisnuit sa vada show-uri cu mult sange, vrea sa-i vada pe jucatori sfasiindu-se intre ei in mijlocul arenei, in locul puternic luminat de reflectoare. Vrea sa vada atacul direct la jugulara si spaima din privirea celui atacat. A platit pentru un spectacol pe cinste si principalii jucatori parca mimeaza combatul. Din nefericire, fiecare in alt colt de arena, cat mai departe de adversar. Arunca, e drept, din cand in cand, in directia celuilalt, cu daruri primite de la Sponsori: mai un raport de analiza economica, mai un jet de vorbe acide, mai o petarda fumigena despre trecut, chestii usoare dar la care o parte din public, cu precadere cel de la peluze, aplauda fericit.

Cu teama ca spectacolul poate sfarsi intr-un fiasco, Regizorul jocului decide sa apeleze la o reteta des folosita: introduce in arena fostii jucatori eliminati la nivelul trecut.

Reprezentantul districtului Dreapta e o stanga se repede in tabara jucatorului in rosu. Desi ii place mai mult albastrul, se pare ca in acest moment, foamea de putere ii induce o discromatopsie severa.

Districtul Pensia si functia trimite in arena un batranel simpatic, care alege direct rosul. Stie clar ca varsta nu-i mai poate permite sa mearga la cei cu Putem

Este bagat usor in arena si jucatorul Districtului Spital 9. Imediat ce i se desfac manecile camasii de forta, se repede cu spume la gura tot catre jucatorul in rosu, si incepe sa-si linga cu pofta toate flegmele proprii scuipate in primul tur pe acesta. Nu, nu poate face o alta alegere. Nu poate si altfel. Si in timp ce linge de zor, viseaza cu ochii deschisi la momentul cand va scuipa din nou. Abia asteapta…

E randul jucatorului celor din Nu-s ciocoi dar ma tratez sa faca alegerea. Mimeaza putin decizia desi stie din start in ce directie o va lua. Chestia e studiata, da bine la camere… Se indreapta apoi mergand din fitze catre rosu. Stie ca in districtul acestuia va gasi mereu, pe langa saracie, oase mai mici si mai moi, numai bune pentru dantura lui cu probleme.

Jucatoarea din districtul Eu am inventat dreptatea, alege sa-si faca o intrare spectaculoasa. Apare imbracata intr-o rochie greceasca, legata la ochi si cu o balanta in mana. Zice ca nu se va uita si va alege la intamplare. Aiurea… Alege jucatorul albastru din simplul motiv ca, jucand si pe la Bruxelles, are nevoie sa-i acorde cateva meditatii la germana. N-au decat de castigat amandoi. Ea o dictie perfecta, el inca o casa…

Jucatorul districtului Nem tudom da’ nici nu vrem, ramane in mijloc ca de fiecare data. Pare ca oricum nu a inteles ce i s-a cerut. Asteapta rezultatul final si zice ca abia atunci va alege cu cine lupta brat la brat.

La urma, in uralele publicului, apare si jucatoarea din  Adevarata mama Nutzi a politicii albe. Imbracata deja cu hainele din colectia anului viitor, calare pe cal, cu un mop intr-o mana si cu niste andrele in cealalta, rosteste numele jucatorului preferat : “Voi merge cu Traian”. Stupoare in public: unii rad, altii aplauda, se aud ici colo cate un: Huooo!, La cratita! Arunca o privire scurta in directia lojelor cu fostii jucatori, care au castigat in trecut. Preferatul ei a mai terminat o sticla si a adormit. Spectacolul e jalnic fara el in arena… Jucatoarea isi revine repede si, dand vina pe culoarea parului, spune ca e indecisa. Desi, dupa directia in care si-a mai aranjat inca o data sutienul, pare ca a facut o alegere.

Acum ca totul arata altfel, Jocurile pot sa continue. Totusi, aparent, Jucatorii au ales o alta tactica si spera sa ramana in arena amandoi pana la gongul final. Spera ca decizia sa fie luata de Sponsorii ce privesc spectacolul de sus din loje.

De undeva din inaltul arenei, vocea crainicei anunta melodios, ca de fiecare data, acelasi mesaj la care publicul parca nu-i pricepe  talcul: Fie ca Sortii sa fie mereu in favoarea voastra!

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.