Antena 3, e aici?

E greau sa accepti ca ai pierdut. Din nou. De data asta atat de rusinos, desi toate pronosticurile te dadeau castigator fara probleme. Aveai nevoie doar de un contor de voturi si o punga de popcorn. Spectacolul era ca si asigurat.

Zece ani de munca se duc, iata, pe apa sambetei. De fapt a duminicii, in care, majoritatea a inteles si ti-a si demonstrat ca vinzi produse alterate. Ca incerci, zi de zi, cu buna stiinta si interes meschin, sa pretinzi ca parerile altora sunt inutile si ca deciziile judecatoresti sunt zero, daca nu coincid cu dorintele proprii.

Echipa Antena 3 a fost aseara pur si simplu socata. Toata crema, adunata in corpore, pe fotolii comode, astepta o emisiune relaxata, cu comentarii pentru o victorie lejera, la pas, din care sa razbata – pentru a cata oara? – faptul ca ei sunt apostolii adevarului absolut. Pumnul in barbie, de tip Klitschko, primit la scurt timp dupa ora 21, i-a facut KO. De jos, de pe podeaua unde fusesera trimisi, reuseau sa articuleze printre dintii lipsa, mai mult din inertie, aceleasi lozinci cu albul care e negru si invers, desi culoarea stelelor pe care le vedeau in jur, facea si mai grea perceptia.

Chiar si la anuntarea infrangerii de catre Ponta &co, lui Gadea nu-i venea sa creada si parea uluit ca acestia au renuntat asa de usor la lupta.

Dana Grecu a incercat s-o intoarca din poignet si sa aplaude intr-un fel propriu invingatorul, dar imediat, corul de voci a marait sonor, aproape intr-un gest reflex. E greu sa treci la altceva, asa usor, mai ales dupa atata timp in care fondul tau lexical s-a redus la intrebarea retorica “Cum este posibil?” si la “Basescu” cu derivatele sale “basism” si “basisti”. Nu s-au abatut nici aseara de la regula si dau in continuare impresia ca, daca printr-o forta supranaturala li s-ar sterge aceste cuvinte din vocabular, ar fi nevoiti sa bage mira pe post, cu revizie tehnica.

Nu stiu ce a inteles fiecare dintre ei dupa rezultatul de aseara. Poate ca unii nici nu cred, in particular, ceea ce debiteaza la TV. In fond, e o meserie pentru care esti platit. Chiar bine se pare, daca iti permiti sa aberezi contra oricarei logici elementare, expunandu-te ca individ, oprobriului public.

De data asta au pariat pe un cal prea naravas si au pierdut. Vor ramane in presa de opozitie. Nu stiu daca vor intelege si accepta ca in orice democratie este nevoie de o astfel de presa. Dar de una Normala…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.