Fructele maniei

Dupa zece ani de divizare tembela a societatii, urmele acesteia se vad inca destul de adanc si se vindeca foarte greu. Oricum, a trecut totusi prea putin timp si faptul ca a fost inceputa si alimentata de la cel mai inalt nivel spune totul.

Cele doua televiziuni, care au sapat  si ele, la greu, la aceasta falie – Antena 3 si mai nou aparuta RTV –  incearca acum, prin ploaia de scuipati publici, sa-si schimbe orientarea, bajbaind inca intre vechi si nou, nestiind deocamdata incotro sa-si indrepte tirul. Au pierdut totul pentru ca au pus toti banii pe un candidat ce s-a dovedit dopat cu putere si a fost descalificat de adevaratul judecator, publicul. E drept, nu tot, doar o majoritate, dar asta conteaza in democratie.

Daca am fi trait in alte timpuri sau in alte tari, ploaia de scuipati ar fi fost una de pietre adevarate si toti ar fi sfarsit, in piata publica, cu capetele sparte sau chiar si mai rau, in fata maniei populare. Din fericire, civilizatia a pus stapanire pe noi, si lapidarea publica e ceva mai soft.

Nu pot spune ca nu o merita. Atacurile gratuite si mizerabile pe care le-au indreptat asupra contracandidatului care a castigat, i-au descalificat in ochii opiniei publice. Dar daca vom aplica, din nou, Legea talionului, n-am castigat nimic. Nu e nicio diferenta intre un ” esti basist imputit si mercenara-i ma-ta” zis de Antena 3 si ” esti un jeg si javra leproasa de la Latrina TV” aruncat peste fileu de cei care-i contesta.

Cei care au castigat, au votat pentru altceva. Ideea e ca schimbarea nu o poate face doar un singur om, chiar daca e in varful piramidei. Cel ales acum, ne-a aratat cam cum ar trebui sa fim altfel. Cum poti castiga si fara sa raspunzi in acelasi mod josnic, in care te-a atacat celalalt. E simplu, e omenesc si da de gandit si celorlalti care au ramas in continuare cu injuraturile printre dinti. Tine totusi si de noi, cei mai de la baza, sa aratam ca am inteles cum se procedeaza. Altfel, totul e in zadar. Vom ramane la fel de divizati, asteptand alegerile urmatoare, ca sa o luam de la capat. Cu si mai mult manie si pofta de razbunare.

Cat despre pedeapsa pe care ar merita-o totusi acei “jurnalisti”, o simpla condamnare la indiferenta ar fi suficienta. Oricum ei exista doar daca cineva ii cauta cu telecomanda.

4 Comments

  1. 1 Gheorghe

    Incetul cu incetul, lumea va pricepe ca aceia sunt contraproductivi. Iti fura mintile si nu castigi nimic. E doar o chestiune de timp – cei multi care se drogheaza cu aceste iluzii, incet incet dispar si ei, iar cei care vin stiu exact ca e contraproductiv sa pierzi vremea la televizor.

    Reply
  2. krantzro (Post author)

    E foarte adevarat. Citeam un articol mai deunazi, in care se facea observatia ca tinerii din ziua de azi se uita din ce in ce mai putin la TV. Si aici nu cred ca intra posturile de stiri care au ramas doar pentru generatiile mai varstnice. Ideea e ca si pe internet se fura mintile.Chiar si mai usor…

    Reply
    1. 1 Gheorghe

      Mda, si pe internet, dar macar cauti tu ceva. Pe cand la televizor ti se serveste.

      Reply
  3. krantzro (Post author)

    Ai totusi si acolo posibilitatea alegerii. Daca telecomanda e la tine 🙂

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.