Vântul schimbării

Plictisit parcă de câte neveste noi a tot găsit in cutiile cu cadouri de sub bradul anilor trecuţi, Călin file de poveste i-a scris Moşului, cerându-i pentru anul ăsta un set de funcţii guvernamentale nou-nouţe. Neştiind foarte clar dacă din cauza unui acces de filantropie sau a confuziei generale în care trăieşte de ceva vreme (vezi momentele în care nu mai ştie cu cine vorbeşte sau unde se află), se pare că a semnat scrisoarea cu PLR, lucru ce ar putea da bătăi de cap Moşului. Parcă-l şi vedem acum pe acesta, scărpinându-se gânditor în barbă, privind întrebător la spiriduşii săi: Who the ho!ho!ho! is PLR?

Se pare că până la urmă, mai devreme sau mai târziu, funcţiile acestea vor ajunge, îmbrăcând mănuşă nişte personaje la fel de triste ca şi povestea lui Călin, dar care mustesc de liberalism în esenţă pură, fără minţile cărora, puse în slujba ei, ţara nu mai avea nicio şansă de a se face bine. Vor fi, aşa cum le e şi numele, reformaţi la locul de muncă, într-un guvern care parcă şi-a propus să facă din schimbarea miniştrilor, o nouă probă de Guinness Book.

Oricât de îngaduitor ai fi, văzând atâtea schimbări de miniştri, nu poţi trage decât o singură concluzie: incompetenţă la puterea n. Nu poţi crede altceva, de pildă că au fost schimbaţi de storşi ce-au fost de-atâta muncă, cât ţipă în urma lor nimicul realizat cu succes. Mi-e şi milă de subordonaţii de prin ministere, ce sunt nevoiţi să suporte atâta curent de la vânturarea şefilor prin instituţie, iar dacă ne raportăm la rezultatele acestora, cred că ar trebui să li se acorde şi un spor de muncă degradantă.

Un lucru bun cred că ar putea ieşi totuşi din toată această vânturare în funcţii. N-ar fi rău dacă fiecare ministru ar avea ataşată căte o elice. La cât de învârtiţi sunt, ar putea produce şi energie electrică. Eco. Măcar de-atâta lucru să fie şi ei buni…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.