Adio! Visul frumos s-a terminat…

Gata, tată! Comandantul a adus nava la țărm și a a debarcat. Mulți zic că a lăsat-o proptită în mal, chiar înclinată într-o parte. Dacă te uiți mai atent, chiar așa si este.  Acuma nici nu mai știi ce să crezi, dacă asta e din cauza privirii lui șașii cu care a comandat legarea la cheu, sau a problemelor lăsate de-a valma în cală. Ne zice acum că tot așa a și luat-o în primire, înclinată într-o parte, ba chiar găurita de mușcăturile rechinilor care o tot voiau scufundată.

Un lucru e cert. A umblat cu ea timp de 10 ani prin toate furtunile de înjurături și scuipați și nu s-a răsturnat. A avut el două cumpene când era cât pe-aci, da’ s-a descurcat el cum a știut. Când umbli o viață prin toate porturile lumii, n-ai cum să nu înveți toate prostiile și șmecheriile posibile. Acum, cea mai mare bucurie a lui e că a reușit să lase fără dinți mai toți rechinii care s-au dedat la pradă. Unii-s deja la fezandat, alții tremură agățați în plase. Are un mic regret că în toată vânătoarea asta de rechini a picat în plasă și fra’-su, o știucă avidă după momeala întinsă de braconierii obișnuiți. Acum încearcă s-o dea la întors, așa cum a mai făcut-o cu copilul pălmuit, numai că va fi nevoie de mai mulți pixeli albaștri care să poată acoperi o prostie cât colosul din Rhodos.

Nu știe sau nu ne spune încă ce va face după. Visează frumos la mai multe posibilități, dar încă nu e decis. Ba vrea să se apuce de crescut nepoți, ba se vede călărind ogoarele de pe moșia de 300 ha, cumpărată cică, hă,hă,hă, cu banii din sudoarea frunții sale, ba se apucă de politică, un adevărat chin, ce mai! Pe cât de hotărât pe navă, pe atât de neștiutor pe uscat…Asta poate și din cauză că știe de tirul de întrebări, ce se rescriu acum, care-l vor readuce pe prima pagină și în prim-time la TV, cu privire la începuturile sale de geambaș de nave. N-are cum să nu-și rezerve timp pentru așa ceva.

Una peste alta, sunt sigur că mai are rezerve și un pachet întreg de ași ascunși prin toate căptușelile. Cine crede că pentru el politica e ca un joc de rugby englezesc, se înșală amarnic…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.