Marş de-aici…

“La Paris sunt cu sutele de mii. În marş.”

Şi toţi spun NU terorismului. De parcă restul, în afară de câţiva descreieraţi, nu sunt la fel de convinşi şi ar tinde să încline balanţa spre DA…

La ora asta descreieraţii nici măcar nu se uită la TV. Sunt prea ocupaţi să-şi cureţe armele şi să-şi stabilească ultimele detalii pentru ţintele următoare. Ei nu ne înţeleg satira noastră, noi nu o înţelegem pe a lor. A noastră e cu creionul pe hârtie, a lor cu sânge pe asfalt. E tot un fel de “libertate de expresie”, nu?

Problema e în altă parte şi rezolvarea nu va veni de la un megaparastas, la care mult prea celebrii caricaturişti nici nu sperau. Undeva sus, sau jos, depinde unde au ajuns, obişnuiţi să facă mişto la scară mare, aceştia desenează deja caricaturi noi. Din păcate, fără cuvinte. Acestea au rămas în bălţile de sânge din redacţia Charlie Hebdo…

5 Comments

  1. Blue Sorin

    Salut …
    Credeam că doar eu sunt destul de ticnit să spun “Je ne suis pas Charlie … Excusez-moi … je ne suis pas assez hypocrite”

    http://romanicablues.wordpress.com/2015/01/11/je-ne-suis-pas-charlie-excusez-moi-je-ne-suis-pas-assez-hypocrite/

    Reply
  2. Blue Sorin

    Bine că e cu moderare … uite. Aici e o ilustraţie pe care am făcut-o
    https://romanicablues.files.wordpress.com/2015/01/je-ne-suis-pas-charlie.png?w=595
    Dacă îţi place şi dacă eşti de acord cu mesajul şi vrei, poţi să o iei să o foloseşti …
    🙂

    Reply
  3. krantzro (Post author)

    N-ai cum să fii singurul care vede, simte, crede şi se exprimă altfel. Tocmai s-au lăsat omorâţi unii pentru asta…

    Reply
  4. Blue Sorin

    Eu i-am răspuns spus cuiva că: “am mai spus astea de mai multe ori.. acum am făcut doar o siteză pentru că mi-e greaţă de manipulare.
    Îţi aminteşti cum toţi la unison doreau atacarea Irakului pentru că armele chimice ale Saddam reprezentau un pericol pentru omenire? Ai văzut una măcar? Eu nu. Am văzut, în schimb, o ţară făcută praf, mii de miliarde cheltuite, multe mii de oameni ucişi în Irak de care nu a vorbit nimeni aşa cum nu a vorbit nici de cei 1700 de civili necombatanţi (femei, bătrâni, copii) asasinaţi de armata regulată israieliană (Zic “asasinaţi” pentru că atacul cu rachete asupra Gaza City a început după ce armata terestră a etanşeizat oraşul şi oricine încerca să plece era ucis. A fost cam ca la vânătorile lui Ţiriac. Nici acolo nimeni nu ascultă punctele de vedere ale mistreţilor, şi acolo vânatul nu are nixi o şansă şi e oferit pe tavă vânătorilor… Mie povestea asta prea îmi seamănă a căutare a unui motiv de a se băga multe miliarde de dolari pentru distrugerea ISIS, implicit pentru păstrarea controlului asupra petrolului…. La vreme de criză e cam greu să ceri europenilor să suporte un război extrem de scump împotriva lumii arabe. Un război care de data aceasta nu se compară cu cele din Irak, Siria, Iranul, poate şi Libia sunt ţări înarmate modern… nu se compară cu Irakul înarmat cam ca România anilor 80 …”

    P.S .Vezi că ţi-am adăugat blogul la blogrol … e mai uşor să vin ca să văd ce mai scrii … 🙂

    Reply
  5. krantzro (Post author)

    Parcă numai ţie “ţi se pare”? Dar vezi, pentru aceste păreri nu se fac marşuri de solidaritate.

    PS Mulţumesc. Vezi că sunt destul de imprevizibil în opinii. Nu prea ţin cu nimeni 🙂

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.