Degeaba…

C-o fi fost pe bune, c-o fi fost un vodevil trist de Moulin Rouge jucat în aer liber de servicii,  evenimentele din Paris, deşi impresionante, ne-au lăsat la fel cum eram de revelion. Ameţiţi şi cu miros de praf de puşcă în nas. În afară de un trafic ceva mai crescut pe FB şi un nene care a spart recordul pe Twitter, ce-ar mai fi de notat? A, da, poate flashmob-ul de la megaparastas, care cică a tras un semnal. Un semnal că noi, ca specie, suntem împotriva omorului! Ce? Cum? Mai bine cântau Mareseilleza şi intrau în Guinness Book ca şi cel mai numeros cor care a cântat live un imn. Aşa, ce-au câştigat? Ce a înţeles omenirea de aici? Ce se va schimba de-acum încolo pentru a scăpa de astfel de obligaţii sociale în caz de…? Ăăăăă…… Suficient, stai jos Specie umană. Patru. Nu veni la mărire că nu meriţi!
Simţiţi în rest vreo diferenţă? Vedeţi lumea altfel? Vorbiţi acum mai tare şi mai răspicat, sau din contră mai cu fereală, după o atentă privire stânga-dreapta? Eu unul nu.
Se pare că ăia au murit degeaba, că tot nu suntem lămuriţi, la nivel de planetă, dacă făceau bine sau nu ceea ce făceau. Am rămas în continuare unii pro iar alţii contra. Gata fiecare să demonstrăm, cu pixul, creionul sau tastatura, de unde până unde se întinde libertatea de expresie. Siguri 100% că am făcut măsurătorile exacte. Uitând că de fapt, omenirea nu e toată la fel, deşi semănăm între noi. Şi ignorând parcă, cu bunăştiinţă, faptul că pentru unii, rezolvarea divergenţelor de opinii a fost şi va rămâne în veci la nivel de: “Taci că te omor, ‘mnezeii mă-tii”. Iar aceştia sunt exact ăia care, atunci când s-a băgat evoluţie la magazin, au zis iniţial că n-au nevoie, că le e suficientă credinţa. Iar apoi, când au văzut că mor de foame tot rugându-se, au dat fuga cu sacoşa, sperând să mai prindă şi ei ceva la spartul târgului.
Din păcate, se pare că la împărţire, ca la multe altele, evoluţia n-a fost în cantitate suficientă. Ehe, ce bine era dacă la coadă se găsea unul mai deştept care să strige: “Daţi câte puţin, să ajungă la toţi!”. Ne-ar fi scutit acum pe toţi de dilema existenţială dacă suntem sau nu altcineva…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.