De ce? Iote d-aia!

Dom’le ce-o mai ardem noi jurnalistic cu simbolistica şi cu interpretările date fiecărei respiraţii de politician… Nu mai poate omul să meargă undeva că hop! şi explicaţia gestului, înfăşurat cu bandă galbenă la TV, sau însoţit de ŞOCANT! în ziare. Asta de parcă ai noştri politicieni or fi toţi nişte lorzi din tată-n fiu, şcoliţi de mici la cine ştie ce pensioane diplomatice, unde să înveţe că până şi scobitul în nas, acasă în pat, are de fapt o semnificaţie.

Ultima “nefăcută” intrată în vizor, a fost vizita noului preşedinte PNL la nefrecventabilii de la Antena 3, care a fost percepută şi interpretată ca o fleică mare şi grasă de porc, pusă pe dinaintea unuia cu colesterolul cât casa. S-a strigat “Huo!” şi s-a dat cu spirt pe clanţa uşii atinsă de madam Gorghiu, după ce s-a întors de la wc-ul ăla mediatic, cum e considerat de mulţi. Unii spun că s-a chemat şi-un popă, să dea cu agiasmă, în sediul PNL. Acum că s-a dus la Realitatea, altfel discutăm, nu? Insulină curată pentru diabetici! Ce mai, parcă auzi în spate că a fost “…într-un loc luminat, într-un loc cu verdeaţă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinul….”

Eu nu mai înţeleg nimic din raţionamentele astea, cu dublă măsură, pe care le face presa de la noi, că pe cea de afara nu mă învrednicesc s-o consult. Nu zic că până acum nu le făcea, dar parcă, după recentul deranj de la Paris, capătă noi valenţe. Pe de-o parte plânge şi suspină, precum tânăra domniţă din poezie, că trebuie să ai dreptul să spui orice, indiferent de ce crezi sau nu, fără oprelişti, iar pe de cealaltă, stai aşa că nu e chiar pentru toţi opţiunea asta. La alţii nu se aplică şi sunt (con)damnaţi pe veci. Nu chiar împuşcaţi, dar un îndemn la : “Muriţi !” tot se aude. Care e diferenţa între mizeriile din Charlie Hebdo, pentru care e acum susţinere mondială, şi cele debitate de Antena3-RTV? Nu seamănă chestia asta a ipocrizie? Nu ştiu, şi de aia întreb. Poate mă lămureşte şi pe mine un jurnalist român pur. Fără sânge, să nu se interpreteze…

P.S. Ca să nu se creadă altceva, îmi repugnă în egală măsură istoria care s-a scris atât cu scuipaţii de la Antena3 cât şi cu limbile de la Realitatea.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.