Să prinzi o stea căzătoare

Omul de afaceri Adrian Sârbu, reţinut luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, află marţi dacă va primi mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. „Totul e o fabricaţie, acuzaţiile sunt ridicole. Iată, astea sunt cătuşele, ca să fie clar”, a declarat Adrian Sârbu la plecarea de la Parchet, ridicându-şi mâinile încătuşate.

Aseară, de pe cerul ţării a mai căzut o stea. Una care a adus strălucire unei întregi generaţii. O generaţie practic crescută de la zero, căreia i s-au stabilit “adevăratele” standarde. Generaţia PRO(şti). Nu conta defel că totul era de fapt un mare rahat, acoperit cu poleială şi foarte mult sclipici. Totul era să-ţi ia ochii. Acei ochi, înlăcrimaţi de la miros, ascuns cu greu de parfumul  “vedetelor” fabricate peste noapte, practic din mizeria străzii, deşi se susţinea sus şi tare, că materia primă e ceva rar şi valoros: praful magic de stele. “Vedete” care apoi îşi luau zborul, devenind adevărate modele, demne şi musai de urmat. Făcându-l pe inventatorul lor mândru şi încrezător în harul şi puterea lui, inaccesibile muritorului de rând.

Ca mai toţi marii borfaşi ai ţării, care se respectă, ştie că momentul prinderii cu chiloţii în vine trebuie transformat în spectacol. Trebuie să abată atenţia de la faptul că toţi se dovedesc a fi de fapt nişte cacă-n drum. Şi totul e o înscenare de-a autorităţilor, care tocmai au făcut o şosea naţională prin buda lor din fundul curţii, unde abia se aşezaseră pentru o nevoie firească. Acum, totul e fabricat. Ce naiba, îl mai poate păcăli cineva pe el cum se “fabrică” ceva? Uite, acum, pe loc, poate fabrica şi el un stand-up. Cu tot cu hands-up. Aţi filmat tot? Mai tragem o dublă?

În realitate, comportamentul continuă să fie tipic de rahat. Cât timp a stat întins în drum, s-a crezut puternic doar fiindcă mirosul lui îi ameţea pe cei din jur. Acum, în faţa făraşului istoriei, ridică mâinile şi se recunoaşte învins.

adrian-sarbu

Sursa foto

10 Comments

  1. mihai vasilescu

    Ma, ca recunoastem sau nu, omul chiar a fost un vizionar. A stabilit niste standarde in peisajul mioritic al televiziunilor, pe care altii se chinuie si acum sa le atinga. 😉

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Mare lucru. Ideea e doar să nu te doară şalele. Cât e să te apleci până la “standardul” ăla?

      Reply
      1. mihai vasilescu

        @krantzro, da, asta a fost buna. :))))

        Reply
  2. july

    Vedete putin spus . Una din prezentatoare este ,,istorie” . :)))

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Nu ştiu dacă te referi la aia la care mă gândesc eu că te gândeşti, dar mă refeream la alea siliconate, năsoase şi maneliste. 🙂

      Reply
      1. july

        Habar nu am care sunt siliconate, nasoase si maneliste, ca nu urmaresc Pro tv, stiu una singura mentionata in cartea de istorie . :)))

        Reply
        1. krantzro (Post author)

          Aha. Deci aia era. Nu mai spune că nu urmăreşti ProTv. Rişti să nu te mai salute babele pe scară sau coafezele să-ţi scape foarfeca mai mult prin păr. Doamne ce curaj nebun ai! 🙂

        2. july

          Babele toate de pe strada mea si inca vreo 3 alaturate, ma iubesc, ca stiu sa spun ,,Buna dimineata, mamaie! ” :)))
          Cred ca voi candidata la Primarie 😀

  3. upprann

    Szârbu? Hăla di la proteveu? Haules baules, davlăs ciuceaua câ mierla-i pi ou!
    Gata cu Mămăruța şi Ardeia Hesca! 😛

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Ei nu prea, că meşteru cârmaci părăsise corabia între timp. Aşa că canapeaua e tot acolo, gata de sokeres şi has mo car!

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.