Uniţi în cuget şi simţiri

Un grup de 40 de tanti şi neni din parlamentul României, în lipsă de ocupaţie, s-au apucat de cur şi au început să sară în sus. Şi ca totul să pară ceva organizat, au înfiinţat grupul “Prietenii Unirii”. Trecând peste denumirea de-a dreptul puerilă, de clasa 0 pregătitoare, ce aduce mai degrabă cu numele vreunei secte, dăm cu nasul de obiectul activităţii. Care nu e altul decât unirea României cu Republica Moldova. Iar momentul pare cum nu se poate mai bine ales. Ce şi-au zis stimabilii? Dacă tot au de gând să-şi mute ruşii armamentul greu din Ucraina, nu mai bine l-ar aduce mai aproape de graniţa noastră, să mai vedem şi noi ce rachete se mai folosesc, de la ce distanţă mai poate fi tras acum un obuz la ţintă fixă, mă rog, chestii cu “Davai, davai!”? De parcă ar cere istoriei să se repete, doar de dragul de-a o vedea pe viu şi cei 40 de hoţi de materie cenuşie.

Parcurgând cu viteză lista, pe lângă cei câţiva cunoscuţi de prin scandalurile televizate, grosul e dat de nişte nume pe care doar mamele lor cred că le ştiu. Nişte iluştri necunoscuţi, decişi acum la o clipă de celebritate. Ah ce i-aş vrea pe toţi într-un lanţ uman, strânşi uniţi în faţa tancurilor ruseşti! Să-i vedem atunci cât de curajoşi mai sunt! Că aşa, din spatele unui pix cu care iscăleşti o listă, toată lumea se crede Rambo. Doar 3, că ala era cu ruşi.

Deşi ar trebui arestaţi pentru port ilegal de creier, acesta este unul din exemplele de imunitate parlamentară valabilă. Chiar dacă declaraţiile par iresponsabile în contextul actual, au dreptul la protecţia colegilor. Cei cărora le revine sarcina să-i facă bine. Norocul lor e că printre cei din listă e şi senatorul Cotcodac. Acum că tocmai a scăpat de anchetă, cu arsenalul lui de acatiste, mir şi cuvinte plângăcioase, ar putea face minuni cu minţile lor rătăcite. Nu de alta dar 41 de vadimi parcă e prea mult pentru Romania.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.