A fi sau a nu fi…

Citesc prin ziare, bloguri, aud prin mijloacele de transport, fără să vreau, sau chiar în conversaţiile cu cunoscuţii: Ce mârlan e ăla! Uite-o şi pe piţipoanca aia! Ce moacă de gherţoi au ăia! Dă-l naibii pe cocalarul de cutare! Dacă cineva s-ar apuca să adune, ar ieşi ceva la numărătoarea acestor tipologii umane. Dar ce ne facem că nimeni nu recunoaşte că ar fi aşa cum zic ceilalţi. Că dacă s-ar completa un chestionar, la întrebarea: Sunteţi : 1. mârlan, 2. piţipoancă, 3. gherţoi, 4.cocalar, 5.altele, sunt sigur că foile ar rămâne goale.

Două botoxate la maxim, rujate şi sulemenite ca brezoaiele,  jură că ele nu se compară cu toate piţipoancele de mall.

Unul care dă manele la toată pădurea, unde face grătarul şi lasă toate gunoaiele la plecare acolo unde a crăpat ca porcu, nu vrea să se înghesuie cu toţi mârlanii.

Ăla care se lăţeşte pe plajă cu crucea la gât cât cea de pe Caraiman şi lanţ de aur numa bun de ancorat Titanicu, îi ţipă în ultimul iPhone Gold lu altu de la 50 de metri să vină la el şi să nu mai stea cu cocalarii ăia.

Deci până la urmă, avem sau nu aşa ceva în ţară? Că peste tot se vorbeşte de existenţa lor, dar nimeni nu este. E ca şi cu corupţia. Toţi sunt siguri că există dar nimeni nu o face. Are ea grijă singură, ca fotosinteza.

Nu de alta dar nu ştiu ce să cred despre unii amici care, mergând odată cu maşinile şi oprindu-ne pe o margine de şosea montană să admirăm puţin priveliştea, s-au simţit brusc foarte murdari în maşină şi au găsit de cuviinţă să arunce în râpă toate ambalajele de la nişte meniuri de Drive Mac. Ştiu sigur că nu suportau murdăria şi făceau câte trei duşuri pe zi. Dar oare are rost să stau şi mă întreb dacă ei recunosc că sunt mizerabili?

10 Comments

 1. Alexandra Tătaru

  si tu cand ti-ai vazut amicii ca arunca alea pe acolo, de ce nu ai intervenit sa opresti fenomenul de marlanie? prostu` nu va recunoaste niciodata ca e prost, marlanul nici atat! pana si femeile de 50+ care stau pe banca, in parc,maninca seminte si arunca toate cojile pe joc, au imprsia ca e treaba primariei sa le mature mizeria! NU e mai fain sa se cheltuie banii cu maturatul decat sa rupi un ziar vechi sa-ti faci cornet? ehe… totul vine de la cap, iar obiceiul prost e ca mentalitatea de a face orice “in casa ta” se tot propaga, pentru ca aceeasi cocalari de aici, in strainate is usturati in fund de amenzi si le trece sa mai fie!

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Au acţionat mult prea rapid pentru mine. Am apucat să văd doar gunoaiele rostogolindu-se în hău. Să le recupereze cineva de acolo era cam greu, fără funii speciale şi echipament adecvat.
   Am observat că oricum nu prea ai ce face cu mulţi din aceştia. Că dacă le reproşezi ceva, dacă nu te înjură, o bagă pe aia cu “Da, bine, vezi-ţi de treaba ta!”. ReEducaţia în astfel de cazuri se poate face doar cu amenzi date de cine trebuie.

   Reply
 2. Andreotti

  Nu te-ai prins cât de ipocriți suntem toți, fără excepție? 🙂

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Eu ipocrit? Sa înțepenesc dacă am fost vreodată. Ah, ce junghi m-a luat. Ncii nu mai pot srcie…

   Reply
   1. Andreotti

    Treaba ta, eu ziceam așa… 😉 Eu nici de mine nu mă mai sperii!

    Reply
   2. krantzro (Post author)

    Norocoaso! E ceva că ai ajuns să te cunoşti atât de bine…
    Eu încă mă mai întreb ce caut eu prin viaţa mea.

    Reply
 3. mihai vasilescu

  Treaba este ca eu sunt eu. Regulile sunt pentru altii. Pentru prosti.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Hai că m-ai făcut să mă simt prost… 😉

   Reply
   1. mihai vasilescu

    Pai nu despre tine era vorba. 🙂

    Reply
   2. krantzro (Post author)

    Sigur că da. Persoanele de faţă se exclud mereu la momentul conversaţiei, dar se includ imediat la prima bârfă. 😉

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.