Scurt pe doi şi-n patru (6)

Radu Mazăre s-a trezit din nou chemat la DNA, unde spune că a venit pregătit pentru orice, având la el un trening, o carte, o cruce şi mâncare. Subţire zic. Păi mai bine venea cu un costum de salvamar, unul de ofiţer nazist şi unul de dansator la carnaval. Nu-l înţeleg cum de vrea el să renunţe aşa deodată la circăraie. Ce, băieţii de la puşcărie n-au dreptul la spectacol? Facem discriminare sau ce?

*******

După ce o lume întreagă şi-a făcut fel de fel de presupuneri şi speranţe referitoare la dispariţia lui Putin, iată că azi, marele urs a ieşit bine-mersi din hibernarea auto-impusă. Perfect normal, doar puţin supărat de gălăgia făcută sub geam. Că vorba aia: Fie omul cât de mic, după masă şade-un pic. Darămite după ce ai cucerit o Crimee şi jumate (aia care contează) de Ukraină…

*******

Face el ce face şi prim-ministrul nostru iar ne arată cât de muţunache este. Acum încearcă să dea o singură ordonanţă de urgenţă, în care se fac modificări la n-şpe domenii de activitate total diferite. Toate 26 într-una singură. O ordonanţă cu de toate. De parcă la sediul guvernului ar fi vreo şaormerie. Explicaţia lui cum că toate se referă la aspecte fiscale ne dovedeşte iar o gândire de Mikey Mouse. Mergând pe aceeaşi logică, am putea face nişte modificări la mai multe legi ale fizicii, într-un mare postulat, fără nicio problemă, că doar toate se referă la fizică, nu?

*******

Biroul Politic Național al PNL a decis luni ca fiecare organizație județeană a partidului să cotizeze lunar cu 9.000 de lei la centru, pentru “susținerea eforturilor și funcționării partidului”, a declarat copreședintele PNL Vasile Blaga. Trecem peste valoarea de preţ psihologic şi apreciem dorinţa de fiscalizare odată şi-odată a finanţărilor de partid din teritoriu. Mă mir doar că n-au stabilit totuşi 9999 lei, exact cât să mai rămână pentru sacoşa aia de plastic în care să pună restul, ca şi până acum.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.