Scurt pe doi şi-n patru (8)

Cică actualul Papă ar mai sta doar 5 ani în funcţie, urmând să lase apoi locul altuia. Dacă e să cauţi un motiv plauzibil, singurul ce-ţi vine în cap ar fi că, forţat de reducerea de cheltuieli, Vaticanul a fost nevoit să cumpere o aură chinezească, de-aia ieftină, care iată, expiră mai repede. Vorba Nikitei: Sărăciiiieeee!

*******

Ex-ul României, Traian Băsescu, a fost audiat, miercuri, la PICCJ, ca suspect într-un dosar. Nişte finuţi şi anchetatorii ăştia! Ştiu cât de repede se pierde omul şi-l apucă plânsul mai ceva ca la un film indian. Îl pregătesc uşor şi îl obişnuiesc cu mediul. Acum e doar suspect. Urmează firesc şi celelalte încadrări: învinuit, cercetat, arestat, încătuşat, condamnat. Pas cu pas.

*******

Se spune că ar fi în România un sat,  Eibenthal, undeva prin Mehedinţi, unde nu se fură. Localnicii lasă dimineaţa banii la poartă, într-o plasă, şi seara găsesc pâine în sacoşă, adusă de o maşină ce vine dintr-un sat vecin, de la 20 de km. Na că uite le-a dat o idee partidelor pentru finanţarea din teritoriu. Lasă şi ei acolo nişte sacoşe spânzurate şi vin mai pe seară, după program, să-şi ia “pâinea cea de toate zilele”. Frumos, simplu, la vedere şi fără riscuri. Şi dacă îi ia cineva la întrebări, pot să dea vina pe şofer, că a greşit restul, nu?

*******

Spun sursele de tabloide că, aflată în continuare în arestul poliţiei, ca să-şi facă viaţa bună, Elena Udrea se foloseşte de farmecele sale pentru ca poliţiştii ”să-i mănânce din palmă”. ”Se îmbracă provocator. Cu un trening mulat pe corp, fără sutien, de-i bagă-n boală pe băieţi. Face glume cu ei şi când e chemată la discuţii stă cu fundul pe birou”. Iată încă o dovadă că meseria e brăţară de aur şi reflexele din tinereţe nu se uită. Cât e să dai fundul jos de pe birou şi să-l pui în poala vreunuia mai mare-n grad, care să-ţi şoptească la ureche: “Who’s your daddy?” Şi uite-aşa mai capeţi şi tu acces la un foehn, la un wc european…

5 Comments

 1. mihai vasilescu

  Ce-ai mă cu săraca Nuti? N-a pătimit destul?

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Eu n-am nimic… Alţii au priponit-o precum calul lui Ghiorghiţă. Acuma cu pătimitul destul, s-avem rezon! Dacă tu crezi că o defilare cu cătuşe şi o căcare turkish style fac cât nişte zeci de milioane de euro, aş spune că baţi eroare la sistemul de valori…

   Reply
   1. mihai vasilescu

    Cred că ştii deja că glumeam şi că din partea mea poate sa moară în puşcărie.

    Reply
    1. krantzro (Post author)

     Vai! Aşa inimă să ai tu după câte a făcut ea pentru tine, pentru ţară? Inumanule! 😉

    2. mihai vasilescu

     Nici nu ştiu cum de mă mai rabdă pământu’…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.