Scurt pe doi şi-n patru (27)

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa a doua carte la mijlocul lunii mai. „Primul pas”, al doilea volum semnat de şeful statului, va fi lansat în 23 mai la târgul de carte Bookfest.

Deci dacă în 100 de zile a scris o carte, în 5 ani, regula de trei simplă, ar ieşi cam 18 şi-o nuvelă. Şi asta noroc că-l ţine în loc munca de preşedinte. Deşi s-ar părea că mai degrabă îl stânjeneşte. Acum, după ce a scris Primul pas, parcă şi văd ce urmează: Pasul ştrengarului, Pasul piticului, Passo doble, Pasul Tihuţa, Pasul şurubului M8, pe parte tehnică şi special pentru francofoni, Passe partout. Apăi în ritmul ăsta, nu-l văd deloc bine pe Sadoveanu…

*******

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut luni că foarte mulți au interes ca el să iasă din politică, inclusiv președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta.

Ce să zicem nea Traiane? Nu că ceilalţi or fi mai breji, dar văzându-te ce i-ai făcut matale politicii cât ai fost fante şi june prim, acuma eşti exact ca-n bancul ăla misogin: Ce face o femeie după o partidă de sex? Deranjează!

*******

Europarlamentarul Monica Macovei reacționează după ce Autoritatea Electorală Permanentă a decis confiscarea a aproape 300.000 de lei din banii destinaţi campaniei sale electorale. „Toate încasările și cheltuielile au fost legale și transparente”, a declarat Monica Macovei.

Păi ce faceţi doamna Monica? În loc să vă lăsaţi mâţa acasă, umblaţi cu ea în sac să vă prindă ăştia? Păi cum aşa? V-aţi propus să conduceţi o ţară dar nu sunteţi în stare să ascundeţi nişte bani? Vreţi să lăsaţi lumea fără pixuri, găleţi şi pufoaice în campanie? Şi cică vă pricepeţi la politică. Ne laşi?

*******

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu „din silă”, pentru că „sunt artizanii unui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat”, adăugând că nu exclude „posibilitatea să se creeze condamnări nedrepte”.

basescuĂvaai! Aduceţi repede lămâi pentru domnu preşedinte! Să nu i se facă şi mai rău şi să fim nevoiţi să-l ţinem de frunte. Că ăsta e în stare să ne jignească şi pantofii! Bă da chiar e greu cu reevaluatul personalului! Că uite, te ia de cap, ameţeşti şi spui lucruri trăsnite. Auziţi, domnu Băsescu, da acuma la modul serios, nu-i mai sunaţi că şi-au schimbat numărul de telefon şi nu vi l-au comunicat pe cel nou, sau sunteţi băgat la lista cu Reject?

21 Comments

 1. mihai vasilescu

  A scris el Jiji trei carţi, d-apăi nen-tu Klaus?

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Ce să-i faci mă? Viaţă relaxată de preşedinte. Parcă tu n-ai scrie, să fii în locul lui…

   Reply
   1. mihai vasilescu

    Ce ritm aş avea…

    Reply
    1. krantzro (Post author)

     Păi hai cu partidu la interval să te voteze lumea. 😉

    2. mihai vasilescu

     :)))))

    3. krantzro (Post author)

     Vezi că M10 (Mihai10) e ocupat…

 2. Renata Carageani

  N-am citit decât prima pastilă fiindcă sunt ruptă de oboseală și n-am chef să le ratez pe celelale.
  Sunt atât de deprimată și sfârșită, că n-am putere să râd, dar râd cu lacrimi în sinea mea de-atâta umor aproape matematic ce ai! Ca să fiu punctuală: Pasul Tihuța după Passo doble e dincolo de râs, de umor, e ca și cum mi-ai pune în față o mare înghețată garnisită cu dulceață de cireșe amare. Preferata mea.
  p.s.; nu ți-o lua în cap, că mâine post dormire, citesc și restul. 🙂

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Deprimată, sfârşită?! Apăi n-ai ce căuta aici! Aici e numai ţicneală. 🙂

   Reply
 3. racoltapetru6

  Astăzi se scriu cărți într-o mare veselie. Mai greu se găsesc cititorii! 🙁

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Ei aş! La unii s-a stat cu orele la coadă pentru autograf. Cică scrisese despre o reţetă secretă a succesului.

   Reply
 4. calinakimu

  Este pacat sa-si iroseasca politicienii timpul si talentul sa scrie carti in…libertate. Mai devreme sau mai tarziu vor avea aceasta ocazie s-o faca de nevoie…
  Partea proasta cu Basaescu este ca la perversiunile sale sexuale a avut ca partener…poporul roman.
  Statul nostru misogin face dreptate. Vinovatii principali…Udrea si Monica. Haida de…
  Nu exista condamnari nedrepte…decat pentru cei din opozitie…Pentru cei de la puetre nu exista condamnari. Cum altfel sa functioneze justitia?!
  Partea trista…este ca poporul mai crede in dreptatea…celor de la putere.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Aşa credem de 2000 de ani. De ce ne-am schimba tocmai acum?

   Reply
   1. calinakimu

    Pentru că, in ciuda faptului că se spune că prostia nu doare…aceasta generează suferinţă…Ne-om sătura pâna la urmă să toot fim proşti ?!

    Reply
    1. krantzro (Post author)

     Dar cine-a spus că suntem proşti? Oricum n-ar recunoaşte nimeni că este. Prostiţi, da! Dar e cu totul altceva.

    2. calinakimu

     Cum adică ? Numai PROSTIA poate fi manipulată. Cine se lasă prostit…dupa ce că este prost…este şi laş, că fricos este oricum. Nu trebuie să recunoască nimeni nimic. Este de ajuns să se uite in jurul său şi în oglindă…şi dacă îi place ce vede …este retardat.

    3. krantzro (Post author)

     Am avut mereu de ales între două rele. Şi l-am ales fiecare pe cel pe care l-am crezut mai mic. A contat că am descoperit ulterior cât de uşor ne-am lăsat prostiţi?

    4. calinakimu

     Alegerea crează iluzia falsă a libertaţii… Unde este alegere…este confuzie şi unde este confuzie, este inconştienţă. Din păcate nu descoperim cât de inconştienţi suntem, descoperim în schimb că suntem proşti. Dar cum aţi da seama că eşti prost…NU este o dovadă de inteligenţă…continuăm să fim proşti.

    5. krantzro (Post author)

     Q.e.d. Vorba unui cântec: Nu uita că ţara te vrea prost!
     Oricum, fiecare alege în ce lume vrea să “locuiască”: în cea reală sau în cea din capul său. Fiecare cu avantajele şi dezavantajele ei. Poţi blama pe vreunul pentru opţiune? E dreptul lui, nu?

    6. calinakimu

     Nu este dreptul lui, atâta timp cât acest drept încalcă drepturile celorlalţi…si le încalcă. Când eşti de capul tău, adica când funcţionează mintea egotică. nu ai cum să nu încalci drepturile celorlalţi.
     Nu există decât o singură lume, o singură realitate…toate celelate fiind elucubraţii, imaginaţii bolnave.
     Ce avantaje ar avea să trăieşti într-o lume ireală ? Faptul ca te minţi pe tine şi pe ceilalţi nu poate sa aducă decat confuzie, necazuri, suferinţă. Aici nu merge cu alba/neagra. Ori eşti in realitate, conştient, treaz, empatic, în armonie cu INTREGUL, ori esti …ratăcit, dubitativ, schizofrenic…Chestia cu calea de mijloc este o PROSTIE.

    7. krantzro (Post author)

     Mi-e teamă că oricât de mult ai vrea să fii în “realitate”, mediul actual nu prea te lasă să fii mereu în armonie cu întregul.

    8. calinakimu

     Nu trebuie să vrei să fii…este de ajuns să CONŞTIENTIZEZI realitatea şi EŞTI în aceasta. Nenorocirea constă în modul vicios în care “gândim” viaţa în loc s-o TRĂIM pur şi simplu. O gândim deoarece aşa am fost educaţi. Conceptualizăm, imaginăm o realitate inexistentă. Realitatea ESTE acum şi aici. Orice altceva este IREALITATE. Procesarea trecutucului mort face un arc peste prezent proiectandu-ne într-un viitor inexistent. Astfel ratăm PREZENUL ca unică REALITATE. Cine şi cum să mă împiedice să TRĂIESC REALITATEA ?

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.