Lumină din lumină

Întreaga suflare creştin-ortodoxă se pregăteşte de Sărbătoarea Învierii Domnului. Lumina Sfîntă de la Ierusalim va fi adusă în aceasta seară cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Romane, cu binecuvîntarea patriarhului Daniel şi va ajunge în România fix la ora 19.00. De la aeroport, Lumina Sfîntă de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare şi Timisoara.

Deci mare atenţie de unde luaţi lumină! Doar Adevărata Lumină, adusă cu avioanele este cea bună şi singura care contează. Celelalte sunt falsuri şi puteţi să suflaţi în ele fără griji. O să vedeţi că se sting imediat. Cei care nu staţi în oraşele menţionate mai sus, vă duceţi degeaba la biserică. Veţi primi o lumină de slabă calitate, producţie autohtonă, fabricată artizanal, fără certificat de garanţie. Veţi vedea, multe nici nu vor rezista pînă ajungeţi acasă. Falsurile pot fi recunoscute uşor după mirosul specific de ceară arsă şi fumul subţire degajat la stingere. Cea originală miroase a kerosen de avion şi a zeci de mii de euro cheltuiţi prosteşte pentru un spectacol în care veţi simţi pregnant un iz de evul mediu. Pentru că, nu-i aşa, bricheta chinezească ce aprinde lumînarea de la Ierusalim e alta decît cea care face acelaşi lucru la bisericuţa din fundul oricărui cătun uitat de lume.

7 Comments

 1. racoltapetru6

  Paște fericit și scăldat în lumina blândă a credinței și iubirii!

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Sărbători fericite!

   Reply
 2. calinakimu

  LUMINA , daca vrem s-o gasim si s-o avem in permanenta…este foarte simplu de gasit si de pastrat. Ea se afla la indeSUFLETUL nostru, chiar ACOLO, in centrul fiintei iradiand totul, atat de aproape, atat de in noi, incat de prea multa lumina, n-o vedem. Ochii nostri sunt obisnuiti cu intunericul periferiei, acolo in mahalaua fiintei, unde se fac ciochiile si aranjamentele dubioase…Prea multa lumina…strica, incep sa se vada furaciunile, gainariile, mizerile .
  Pana una alta este buna lumina adusa cu aeroplanul de popi. Si lor si noua ne foloseste pentru nevoile noastre zilnice. Prea multa lumina…strica (?!)

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Cîteodată da! Prea multă lumină poate fi orbitoare. Mai ales cea de la spectacolele regizate jalnic.

   Reply
   1. calinakimu

    jalnic, jalnic…dar sunt profitabile…

    Reply
 3. Renata Carageani

  Băi, voiam să te întreb ceva, dar între timp m-am documentat; numai pentru ortodocși lumina sfântă se autoaprinde pe Sfântul Mormânt.. Catolicii, ca niște amărășteni, o iau de la niște lumânări gata aprinse, rămase de anu trecut.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Da dragă. Nişte aleşi ortodocşii ăştia. Deci vom avea foc în permanenţă. A rămas cumva omenirea fără? Dacă eşti ortodox, pac! ai trims frumos un avion, ai luat flacără şi-ai rezolvat problema.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.