Scurt pe doi şi-n patru (34)

La expoziţia de aviaţie generală AERO 2015, ce are loc în perioada 15-18 aprilie în localitatea Friedrichshafen din Germania, România este reprezentată de fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu. După ce a renunţat la politică, Berceanu a proiectat şi construit un avion ultrauşor.

media-142907803036818800_22456900Uite domle ce înseamnă să-ţi placă avioanele. Ştii exact când să-ţi iei zborul din politică. Asta ca să nu rămâi ca fraierul la sol, cu toţi controlorii de trafic cotrobăindu-ţi prin valizele cu bani. Două-trei looping-uri şi dus ai fost. Eventual şi-o dâră albă în urma avionului, la care să se minuneze omul de rând: Bun minstru şi ăsta! Doamne câte nu s-au făcut şi pe timpul lui

 *******

PMP şi-a tras sigla PDL. Fostul prefect al judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, în prezent preşedinte al PMP Constanţa, a rezervat sigla fostului Partid Democrat Liberal. Dovada “tranzacţiei” a fost publicată de OSIM. Contactat de “Replica” de Constanţa, Claudiu Palaz a declarat: “Am luat-o… să fie!”.

Ei poftim! Să mai spună careva că nu e viaţă grea în România. Păi cum domle, dacă au ajuns şi politicienii să caute prin tomberoane, după ce au aruncat alţii, înseamnă că chiar nu mai ai ce fura. Păi în ritmul ăsta, mâine-poimâine îi vedem şi muncind. Da ce-am ajuns, ruşinea Europei?

*******

Președintele Klaus Iohannis și-a terminat vacanța de Paște! Iohannis și-a luat zile libere înainte de Paștele catolic și a stat în concediu și după Paștele ortodox.  Conform site-ului președinției, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, următorul program public: • ora 11.00, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor – primirea președintelui Comitetului Economic și Social European, Henri Malosse.

De apreciat şefa de cabinet care ştie să nu forţeze agenda din prima zi. E şi omul încă pe alt fus orar, nu putem fi absurzi. Bun, deci domnu preşedinte, de la ora 13 masa de prânz, după care ne vedem pe Facebook, da? Hai că aveţi o ţară de condus. Şi-am rămas şi puţin în urmă cu materia cât timp aţi lipsit. Biletele de examen pentru partide sunt gata?

*******

Presupuşi hackeri turci au atacat site-ul principal al Vaticanului, ca reacţie la comentariile Papei Francisc despre “genocidul” armean, informează Washington Post. Incidentul a avut loc după ce Suveranul Pontif a catalogat drept “primul genocid al secolului XX” omorârea de către armata otomană, în anul 1915, a aproximativ 1,5 milioane de armeni.

Deci nu te joci cu turcii şi mândria lor naţională. Dacă pentru sugiuc, kakaolu, cremali mai pot exista controverse, pentru rahat totul e sfânt. Acesta trebuie să rămână brand de ţară şi în niciun caz nu te-apuci să-l întinzi peste tot. Că dup-aia nu mai e bun de papa(t).

4 Comments

  1. racoltapetru6

    Fiecare președinte cu perioada lui de concediu. Băsescu prefera vara, că era obișnuit cu canicula mărilor, iar Iohannis preferă primăvara, că stă mai prost cu tensiunea. Vom vedea cum rezistă la vară…

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Are omu minim 21 de zile legale pe an. Şi le ia când vrea 🙂

      Reply
  2. calinakimu

    Asa este cu aeroplanele, iti iei zborul si dus esti…Dar si cand cazi…

    Pusche pe limba…nu mai vorbi de munca. Daca Doamne fereste te ia Guvernul in serios si se apuca sa mai faca vreo nefacuta, sau Parlamentul sa mai scoata vreo lege?!

    Nu fi rautacios. Johanis dupa ce trece si pastele cailor a promis ca-l schimba pe Ponta. Ce atata graba?!

    Acum turcii…trebuie si ei intelesi.. in Europa sunt ralativ de putina vreme…Daca ar fi stiut ce potential au nemtii si rusii, care vor omori de la 20 de milioane in sus…ar fi pus-o si ei de un genocid, nu de un ciubuc de 1,5 milioane…?!

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Aia cu genocidu mă intrigă tare. Adică eu acum trebuie să recunosc că ce-au făcut alţii acum 100 de ani a fost de porc. Şi cine vrea asta? Europa! Mmmm, da, interesant. Da coana Europă de ce n-a avut nimic de zis atunci? A, da, era ocupată cu împărţirea teritoriilor parcă. Şi pentru că le dădea cu virgulă, mai declanşa un răzbel. Da ei nu omorau pe nimeni…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.