Scurt pe doi şi-n patru (38)

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a escaladat cel mai înalt pisc din ţară, afirmă presa de stat, publicând imagini în care acesta apare zâmbind, în zăpadă, pe vârful Muntelui Paektu (2.750 de metri) în timp ce soarele răsare în fundal, relatează Sky News în pagina electronică.
kim

Vă daţi seama ce puternic e acest bărbat? Cum a urcat el crestele, cu mâinile în buzunare, pe gheaţă şi zăpadă, doar în pantofi şi palton elegant, la două rânduri de nasturi… Acum după acest antrenament uşor, cică se pregăteşte de o nouă escaladare. Everest. Unde va merge echipat exact la fel. A cerut în plus doar o bască. Şi asta că să nu-i mai strice vântul freza când face poza sus în vârf. Şi apropo de vânt. Ăla din Koreea a cam belit-o. Că a pus Kim armata să-l caute, să-l prindă şi să-l omoare. Cum de şi-a permis să-i sufle-n cur iubitului conducător?

*******

Franţa şi Rusia caută împreună “o soluţie de ieşire din criza” cu privire la vânzarea celor două portelicoptere de tip Mistral către Moscova, a declarat François Hollande duminică într-un interviu pentru Canal+, relatează Le Figaro în pagina electronică.

Normal. La câte miliarde zac blocate de pomană pentru nişte ambiţii politice, necesitatea deblocării lor devine mai presantă ca o pişare pentru un bătrânel care a uitat de Prostamol. E drept, Hollande s-ar cam înfăşura cu #jesuisPutin, numai că se cam teme de ce-ar putea citi ceilalţi: #jesuisPutain. La naiba, e cea mai scumpă vocală din ziua de azi!

*******

Câteva sute de persoane, în cea mai mare parte pensionari, s-au aşezat la porţile cimitirului şi au început să-i înjure pe agenţii de securitate care păzeau porţile ferecate: „Daţi-ne drumul, mă, boilor, să-i putem aprinde o lumânare la cap. Ce, v-a plătit puturoasa aia de fie-sa? S-a găsit ea să nu ne lase pe noi, care am fost şi la Amza Pellea, şi la Dan Spătaru… S-o vedem pe unde intră, că noi stăm aici“. Peste ceva timp au încercat să pătrundă cu forţa în cimitirul Eternitatea din Bucureşti. Au fost potoliţi cu gaze lacrimogene, iar funeraliile au fost amânate cu şase ore.

Ce atâtea filme cu zombi, ce atâta ficţiune! Ca de obicei, viaţa bate filmul. Crunt! Şi-i mai dă şi cu gaze lacrimogene în ochi. De parcă ăia n-ar fi bocit de bună voie acolo. Cu lacrimi naturale. Bio. Aliniaţi toţi ca nişte soldaţi de taracotă ai faraoancei, în aşteptarea colivei… Aşa ceva… Mărioaro, tu n-ai murit! Ţi-ai pus doar palma-n cur şi-ai plecat puţin de-aici, când ştii câtă treabă mai aveai. Deci: Nu mai plânge Oana/ Plânsul e de formă/ Mă-ta nu e moartă/ Mă-ta se transformă!

*******

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a declarat că în perioada în care a fost arestat preventiv a contractat o ciupercă candida la gât, helicobacter la stomac şi i-a reapărut leucemia cronică limfatică, el precizând că acum se simte mai bine, pentru că este ”un simplu pensionar”.

Haidi bre nia Pinalti ! Cî pria ti alinţ şî mata acuma! Păi dacî nu te-or omorât purcoaiele şielea di iuroi care-or căzut grindină pi capu lu matali, cum şeapa şiorii sî crăchi maţu di la nişti bacterii cari-s atâtica di mici di zâşi cî nişi nu iegzistî? Ia ia mătăluţă o deca di ţuiculiţă sî ti freci cu ia la maţi şî 100 di ieuroi sî-l freși cu ia la frunti pi Axinti cântăreţu, aşa ca altîdatî şî ti faşi ghini numaidicât. Da numa sî hii jeanî şi la tilifon dac-or sî suni şei di la DNA. Cî tari-mi ie cî n-au terminat cu găbjîtu…

2 Comments

  1. racoltapetru6

    Să meargă Bear Grylls și să ia niște lecții de escaladare și supraviețuire la înălțime de la marele Kim Jong-un. E drept că-i nevoie de sânge divin în vene! 🙂

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Chuck Norris plânge-n pumni acum…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.