Nurofen pentru copii

Am văzut azi la TV o reclamă la Nurofen pentru copii. O tanti cu un pui de om în braţe, spunând cu voce tristă că era tare îngrijorată că fetiţa ei are febră, are brusc o inflexiune de voce, care o face să se bucure pentru că “o mămică i-a recomandat Nurofen pentru copii“.

202b2-33409---Nurofen-copii-capsuniDeci băi medicilor pediatri şi farmacişti, aţi luat plasă. Aţi învăţat ca fraierii atâţia ani degeaba. Acum orice mămică poate recomanda medicamentele. Simplu, fără examene şi alte complicaţii sau responsabilităţi. Şi o poate face cu nonşalanţă la TV, în prime-time.

Şi culmea chiar au succes. Pentru că sfaturile sunt gratuite şi verificate pe propriul copil al “mămicii”. Aia care, potrivit unei alte reclame, chiar ştie ce-i mai bine pentru puiul ei. Pentru că vorba aia: Simte domle animalul, are instinct!

Stau şi mă întreb dacă ăştia de la autorităţile care ar trebui să verifice mesajele publicitare promovate îşi doftoricesc copiii tot pe baza recomandărilor de la “mămici”. Nu de alta dar ne trezim că mâine poimâine apar sfaturi cu scăpatul copiilor în cap, că uite, “şi pe noi ne-a scăpat mama când eram mici şi acum dăm sfaturi şi recomandăm medicamente la TV”. Mamă, mamă, unde-ajungem…

12 Comments

  1. M.C.

    Clar ar trebui interzise astfel de reclame. Nu e suficient că mor copiii cu medicul de mână, trebuie să se îmbolnăvească și din cauza inconștienței părinților.
    Sau poate ăsta-i scopul reclamei pentru a ajunge în cele din urmă tot pe mâna medicilor pe care-i mai și plătești să te omoare…

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Cred că-s în cârdăşie. Tu vinzi medicamentul fără prescripţie deci eu ca medic pierd banii de pe o consultaţie minoră dar apoi vine pacientu şi-i iau banii pentru ceva grav şi complicat. Win-Win situation!

      Reply
  2. adelinailiescu

    Daca era despre cum o mamica i-a recomandat cum sa nu retraga copilul de la scoala in clasa a V-a, ca-i ajung doar patru clase sau cum sa nu lasa plodu’ de 2-3 ani sa se joace pe tableta toata ziua, avea vreun haz? Si doar stii ca la noi e vorba “eu te-am facut, eu te omor”, deci nu-i mare lucru daca te omor cu Nurofen, fac altu’ in loc…

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Bineînţeles. Recomandările alea sunt pentru replica “Ia vezi-ţi tu de copiii tăi şi nu te băga”. Dar pentru sănătatea puiului, se acceptă sfaturi şi recomandări de la oricine.

      Reply
  3. calinakimu

    In lume sunt cateva afaceri gigant…Una dintre ele este aceea farmaceutica, o afacere CRIMINALA la PROPRIU.

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Păi dacă cică suntem prea mulţi…

      Reply
      1. calinakimu

        Exista niste supozitii in ideea asta, iar la cat de idioti sunt asa zisii stapani ai lumii, orice ineptie criminala este de luat in calcul. Problema este ca noi, cei covarsitori de multi…reusim sa fim chiar mai tampiti (?!)

        Reply
        1. krantzro (Post author)

          Aşa a fost de-a lungul istoriei. Proşti şi mulţi… 🙂

        2. calinakimu

          Pana cand…pana cand …pana cand…?!
          Este drept, eternitatea asteapta…

  4. fata veselă

    Reclama, sufletul comertului…asa merge la noi…sau pe principiul sunt multi, da’ prosti. La cata automedicatie se face azi, agocalminul si paracetamolul a devenit demult bomboana de zi cu zi.

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Vezi şi totuşi cu atâta automedicaţie, în care avem încredere oarbă, tot nu ne facem bine.

      Reply
      1. fata veselă

        Ca suntem batuti in freza, si de-aia sunt 5 farmacii una langa alta. Stiu pe cineva care isi facea vaccin antigripal an de an, desi imediat dupa, racea asa de rau, ca statea o saptamana la pat. Cand l-am intrebat de ce staruie in greseala, a zis ca fiind gratuite, si foarte “sanatoase”, cum sa nu faca? 😀

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.