Scurt pe doi şi-n patru (42)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a publicat pe contul său de Facebook un text în care susţine că presa este într-o „campanile furibundă“ împotriva sa şi opinează că este ţinta unei „operaţiuni de denigrare“. În final, a încheiat în stil de mare campion: “Dacă va fi nevoie, am să mă bat 10 ani şi pentru apărarea mandatelor mele“

basescuNea Traiane, dacă tot vrei să te baţi singur, că doar nu crezi că te mai ia cineva în serios, mare grijă unde-ţi dai. Să nu rămînă urme. Nu de alta da te mai invită unii la cîte o sinfrofie sau un memorial tv şi ar fi chiar aiurea să le spui că te-ai lovit cu uşa.

*******

Într-un documentar al postului de televiziune Rossia1, difuzat în contextul aniversării a 15 ani de când a preluat puterea, şeful statului rus, Vladimir Putin, a spus: “Funcţia de preşedinte comportă mai multe inconveniente în raport cu viaţa oamenilor obişnuiţi. Nu poţi să mergi la cinematograf, nici la teatru, nici la cumpărături”.

Aşa e domnu Putin, nasolnaia! Şi fiindcă preşedintele nu poate să meargă, vin ele la el acasă. Toate. Şi dup-aia pleacă, lăsîndu-te să strîngi toate firimiturile după ele. Asta da deranj! Nu ca picnicurile alea din Crimeea sau Ukraina unde aţi mai ieşit la o vodcă cu băieţii.

*******

Bogdan Diaconu, deputat şi liderul Partidului România Unită, propune revenirea la denumirea de „ţigani“ pentru persoanele de etnie romă.

Aşa domle. Uite o luare de poziţie în folosul cetăţenilor. În primul rînd că ţiganii scapă şi ei de criza lor profundă de identitate în care au fost aruncaţi de o lege strîmbă. Aia prin care sunt acum nevoiţi să se confrunte atîta timp cu rromâneala asta absurdă, de nu mai ştiu nici ei ce sunt atunci cînd sunt la ciordit. Iar în al doilea, vom putea şi noi românii să ne ţigănim cum scrie la carte. Şi mai ales cu acoperire legală.

*******

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat că, în timp ce el şi fostul premier Ungureanu au fost “miniştri tehnocraţi, sprijiniţi politic de PNL şi ulterior PDL”, Victor Ponta a fost “unul dintre cei mai mediocri miniştri politici” şi “parte a regimului Băsescu”.

Bă Predoiule, mare noroc a avut ţara asta. Uite-aşa ne-a trecut glonţul pe la ureche! Bine că au apucat ăia să vă dea jos, că la ce valoroşi eraţi, mutaţi naibii munţii din loc şi trebuia acum să mergem taman în Austria la schi. Vezi, să mai zici că Ponta nu ţine cu poporul…

8 Comments

  1. adelinailiescu

    Da’ de ce sa se chinuie sa se bata singur? Pot sa ma ofer voluntar, dau binisor cu dreapta…

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Vai de mine! O doamnă să dea într-un bătrînel? Parcă şi văd un titlu sub poza în care îi aplici un croşeu. “Eşec total! Băsescu nu reuşeşte să-şi apere mandatele!” Viral ar fi, nu alta. 🙂

      Reply
  2. calinakimu

    Partea cea mai trista este ca singura deosebire intre presedintii Romaniei…este ca unul este mai rau ca altul…Johannis este oricum presedintele…Suediei.

    In schimb domnu’ Putin merge oricand vrea in vizita la prieteni…cu tancul…

    Acum cred si eu…Un partid care se numeste Roamania Unita…este cazul sa oficializeze si unirea cu tiganii, ca si asa nu mai este nici o diferenta, macar sa fie de…nume.

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Eu zic că şi mai trist e că noi ni-i alegem.

      Reply
      1. calinakimu

        Oare alegem?! Cand pe taraba politikiei oferta este de a alege intre o parasuta, un golan, un hot si un bandit…pe cine alegi?! Esti liber sa alegi, este democratie(?!)

        Reply
        1. krantzro (Post author)

          Ăsta da blestem!

  3. racoltapetru6

    Ce noroc au unii, domle! Cum ar fi Băsescu, ăsta: poate să bea oricât alcool, că tot așa cruciș se uită și nu-ți dai seama când e beat!

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Aşa o fi. Dar damfu spune multe…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.