Scurt pe doi şi-n patru (44)

Elena Udrea va fi mutată la Penitenciarul Târgşor, după ce a fost trimisă în judecată, au declarat surse judiciare. Direcția Națională Anticorupție a notificat Arestul central al Poliţiei Capitalei că a încheiat actele procedurale în cazul Elenei Udrea, care, având în vedere că a fost trimisă în judecată, poate fi transferată la penitenciar, notează Mediafax.

elena-udrea-creata-octav-ganeaNişte drăguţi băieţii ăştia doamna Udrea! La fix v-au mutat. Uite, mâine începe oficial sezonul de turism şi s-au gândit să vă facă o surpriză. Aşa de dulce aducere aminte de cînd eraţi la minister şi încălecaţi pe cal. E drept, acum veţi încăleca doar bancheta dubei, dar veţi avea aceeaşi senzaţie tare. Mai faceţi şi dumneavoastră un tur al penitenciarelor, mai vedeţi unde vă simţiţi mai confortabil, la care vi se asortează mai bine frunza. Ce mai, iar aţi dat lovitura în piaţă cu programul ăsta nou: Explore the carpathian jails! 

*******

Marți, la Strasbourg, președintele Jean-Claude Juncker și comisarul pentru politici regionale Corina Crețu l-au primit în vizită pe prim-ministrul Victor Ponta. Prilej numa bun de-o amandină şi-o cafea. La final, după ce Ponta s-a oferit galant să achite nota, Corina Creţu a ţinut să-i precizeze în uşa cofetăriei: “Comisia apreciază progresele realizate de România în ceea ce privește folosirea fondurilor europene. Suntem gata să facem tot ceea ce ține de noi pentru a ne asigura că aceste fonduri ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele.”

Aşa doamna Corina! Fiţi patrioată! Numa că daţi-vă mai repede fundul ăla jos de pe comoară, că se îneacă băieţii de atîta praf ales din muncuşoara lor cu DNA-ul ăsta! Haideţi că dealurile proaspăt despădurite abia aşteaptă nişte stadioane în pantă iar coclaurile lăsate pîrloagă ţipă după nişte mega săli de conferinţe în mijlocul cîmpului. Dar mai întîi ne daţi şi banii pentru studii de fezabilitate, da? Nu de alta dar trebuie să ştim cu exactitate pe ce aruncăm banii. Nu ne jucăm cu aşa ceva!

*******

O fată de 14 de ani a ajuns celebră pe Facebook cu sfaturi video despre cum să trăieşti sărac şi să fii fericit, într-una dintre cele mai sarace ţări ale lumii, Honduras, scrie BBC. Tînara este cunoscută sub numele de La Chiki. Unul dintre sfaturile sale se referă la decizia de a cumpara un iPhone 6: “Dacă ai bani de iPhone 6 cumpără-l, dacă nu, gîndeşte-te mai întîi la ce pui pe masă“.

Mă rog, ştirea se opreşte brusc dar sunt sigur că puştoaica a mai completat: “Mănîncă bine şi du-te să-ţi mai cauţi un job sau două şi vei avea suficienţi bani pentru un iPhone 6“. Şi uite-aşa, deşi nu aveau de gînd, cei de la Apple se vor trezi cu produsul lor de vîrf pe post de telefonul săracului. Ce jenant! Steve Jobs cred că e deja la turaţie maximă în mormînt.

*******

Fostul președinte, Traian Băsescu, își continuă atacul la adresa actualului președinte Klaus Iohannis. Băsescu susține că Iohannis este un soi de mobilă pentru Victor Ponta, singurul obiectiv real al președintelui fiind cel de a o promova pe Carmen Iohannis.

Bre nea Traiane, iar te iei ca boala de omu sănătos? Păi chiar nu înţelegi că nu toată lumea poate fi moţul de la bască, cum te crezi mata? O fi Iohannis mai imobil, nu zic, dar totuşi nici aşa de jucăuş ca tine parcă nu e în regulă. Nu de alta dar pari un fel de vibrator, că prea te bagi în cur la toţi.

5 Comments

 1. racoltapetru6

  Bine că nu a apucat Elena Udrea să-și renoveze celula, că dădea banii de pomană. Poate la noul „domiciliu” o să aibă mai mult confort.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Cred că ştia şi ea că e ceva temporar. Aşa că a aşteptat să vadă unde va fi locul pentru şedere a la long.

   Reply
 2. calinakimu

  N-am nici o bucurie la faptul ca politicienii fac puscarie pe baza de selectie… artificiala. Banii furati unde sunt?! Este drept ca intrebarea este retorica… daca-i recupereaza, colegii lor ii fura iar.

  Fondurile europene…oricum sunt fraudate. Pai politicienii nostri isi fura propriul popor pe care-l iubeste…cum sa nu-i fure pe exploatatorii straini ?! Doar ne tragem din neam de…haiduci?!

  Ce poate fi mai trist pentru Romani?! Un presedinte mahalagiu, sau unul …Suedez ?!

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   E bine că macar banii furaţi rămîn în ţară.
   La partea cu preşedinţii, cred ca unul comunist.

   Reply
   1. calinakimu

    Cu siguranta…De fapt “mentalitatea” comunista inca mai ne bantuie…

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.