Cînd creierul incomodează rău de tot

Atunci cînd îl mai aud pe vreunul trîmbiţînd că ar trebui să mergem mai mult cu mijloacele de transport în comun, că aşa salvăm planeta, îmi vine să-l iau şi să-l ţin vreo juma de oră cu capul în wc. Ăla de la capătul culoarului oricărui tren personal de pe la noi. Ş-apoi să-l întreb dacă mai vrea verde. Pentru că ce folos s-o mai salvezi? Şi pentru cine?

După ce priveşti imaginile de mai jos, ţi-e şi ruşine. Nu pentru că eşti bărbat, ci pentru că eşti om. Şi asta fiindcă, la o ipotetică întrebare a unui extraterestru, “De ce a făcut asta?”, orice om normal nu ar putea decît să se bîlbîie penibil, nereuşind să dea un răspuns. Anulînd practic orice şansă de schimb al informaţiilor între civilizaţii.

Creatura aia infectă, şi vorbesc aici de pata aia neagră aflată în centrul obiectivului de filmat, pentru care euglena verde ar reprezenta următoarea treaptă de evoluţie, îşi dovedeşte din plin inutilitatea pe planetă. Profitînd de lipsa de reacţie a bietei fete şi cerîndu-şi cu insistenţă dreptul la moarte subită, care să-i curme suferinţa de a fi încadrat din greşeală de societate, cică, la “om”.

De apreciat pe de o parte stăpînirea de sine a fetei, ce pare a avea antrenament în astfel de situaţii. Dar şi de condamnat, în acelaşi timp, lipsa din partea ei a oricărui element de interacţiune specifică în astfel de cazuri: spray paralizant, aparat cu electroşocuri, cuţit, pistol. Pentru că niciun judecător normal la cap nu ar fi putut să te acuze de fapta comisă. Cum să condamni pe cineva care salvează planeta?

13 Comments

 1. ceciliadumitrache

  Efectul de turmă în arta populară cinematografică.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Cuvintele-s prea blînde 🙂

   Reply
 2. M.C.

  Îmi pare tare rău că am vizionat videoclipul. Mi s-a întors stomacul pe dos și m-a cuprins o furie de-mi venea să-i strâng de gât prin monitor. Am văzut deseori genul ăsta de comportament. Înainte obișnuiam să fiu la fel de calmă. În prezent, dacă aș mai asista la așa ceva, aș lăsa fără posibilitatea de a mai procrea astfel de mutații genetice pe cel puțin unul dintre ei. 😡

  Reply
  1. krantz (Post author)

   De-aia zic: striviţi ca pe gîndaci.

   Reply
   1. M.C.

    Exact!

    Reply
 3. calinakimu

  Este revoltator…dar oare este mai putin revoltator faptul ca nu exista PREOCUPARE din partea celor PLATITI din banii publici sa curme asemenea manifestari ?!
  Este mai putin revoltator ca cca 4 milioane de romani sterg la cur babe in toata Europa, goniti din tara de o clica de tradatori organizati in partide politice?!
  Este mai putin revoltator modul cum ACCEPTAM …INACCEPTABILUL acetor realitati inavualbile, exploatarea, jaful, minciuna si ipocrizia statului nostru de drept…PENAL ?!
  Si pot continua mult si bine…insiruirea revoltelor…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Pînă-ntr-o zi. Cînd explodează mămăliga.

   Reply
   1. calinakimu

    N-o mai cred nici…curcile, nici gainile, nici alte oratanii interesate…Observ ca mamaliga toot implozeaza. O fi si asta o “reactie” ?!

    Reply
    1. krantz (Post author)

     Ştim cu toţii că la noi explodează mai greu. Fitilu prost, chibrite ude…

    2. calinakimu

     Da…da…da…, aşa este, dar şi “mămăliga” asta e de tot râsu’ / plânsu’…

 4. racoltapetru6

  Mitocani de Tren (Mitocanus trenus), acționând în haită. Am văzut și vom mai vedea astfel de scursuri ale societății, care se dau mari unii în fața altora în timp ce se și filmează. O dovadă de prostie în plus.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Şi cînd te gîndeşti că legea le dă dreptul la un avocat dacă încerci să-i stîrpeşti…

   Reply
 5. Pingback: mihai vasilescu blog | Uneori îţi vine să faci moarte de ţigan

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.