Despre mitocănie, cu consideraţie, a dvs Antena3.

Aseară, o combinaţie nefericită între întîmplare şi curiozitate bolnavă, m-a făcut să comut TV-ul pe Antena 3. Să văd şi cum reflectă cei de acolo, “profesioniştii” de ştiri, evenimentul cu ciumetele ăla de (fost de-acum) ministru Rus.

Era pe la 23:30. Deci în studio doar Gâdea, ce abia terminase de aplicat un set profi de limbi la măscăriciul penibil de Tăriceanu, Mirciulică şi “zeul somnului”, cum l-a denumit chiar Badea cînd încă nu erau colegi, deci fără reevaluări specifice, Ursu. Care s-au apucat să facă disecţie pe un gest obişnuit de mitocănie la tv. Fini cunoscători ai fenomenului, că ce dracu, sunt profesionişti, au repetat într-una vreo juma de oră (recunosc, masochism în ce mă priveşte dar n-aveam somn) aceeaşi şi aceeaşi declaraţie. Mai ceva ca o picătură chinezească. Tot întrebîndu-se retoric, cum e posibil să fii atît de mitocan. Şi nesimţit. Şi jignitor. Mirîndu-se parcă de faptul că cineva i-a putut întrece. Făcînd în acelaşi timp şi un exerciţiu de imaginaţie despre cum ar fi recţionat oricare dintre ei, specialiştii în jigniri, dacă ar fi fost ei cei care l-ar fi auzit în direct şi faţă în faţă pe Rus.

Uimire mare şi la adresa postului la care s-a produs evenimentul: Digi24. Un post de ştiri echilibrat, cît se poate de neutru. Dar care vine tare din spate şi le ameninţă poziţia. Deocamdată, cifrele spun că au întrecut Realitatea TV. Şi nu se opresc aici. Sesizînd că lumea începe să caute ştiri prezentate şi moderate corect. Fără patimă, partipris-uri şi scuipaţi în direct. Motiv pentru care, eticheta pentru Digi24 a fost deja pusă în direct: “Post băsist”. Logica? Ei nah! Ce mare greutate? E firma, după cum spun anteniştii, cu sediul la Cluj, unde sunt toţi băsiştii. Deci post băsist. Elementar, dear Gâdea. Exact precum clasele alea peste care se pare că aţi sărit, mai ales cînd se preda bunul simţ.

Scîrbos de-a dreptul li s-a părut gestul moderatorului de la Digi24 care, la auzul replicii cu golani şi curvă scoasă pe gură de Rus, a reacţionat aşa cum îl obligă orice normă în domeniu. Atenţionare neutră, asupra derapajului de limbaj. Deci nu a sărit peste masă să-l scuipe, să-l facă băsit împuţit, să-l umple de ciuvism greţos, aşa cum numai ei ştiu că trebuie procedat. Şi nici nu l-a pus să spună “jos Băsescu”. Aşa, ca o simplă strigătură de folclor urban. Ce mai, nişte amatori!

Cu cîteva secunde înainte de a schimba canalul, am mai apucat să aud care e adevărata problemă a ţării, pentru Badea: faptul că Kovesi este lăudată şi susţinută de organismele din exterior, pentru lupta dusă de DNA. Bun aşa. Deci încă o zi pontată corespunzător. Ce frumos a fost azi la serviciu!

antena-3

Sursa foto

4 Comments

 1. racoltapetru6

  Și eu zăbovesc uneori la reluarea emisiunii „În gura presei”, unde Mircea Badea spune multe lucruri trăsnite. Umorul e bine ascuns, dar există! 🙂

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Cind genul programului e pamflet, mai merge. Dar in rest…

   Reply
 2. Marius

  Gâdea e Gâdea. Așa face el. Dar Badea mai face și pamflet ok. Mie îmi place. De seară latră ok…

  Dar digi24 nu e echidistant deloc. Vom vedea cand va mai crește. Îi are și el pe ai lui.
  Încearcă modelul realitatea din 2003, 2004. Din păcate, nișa e mai aglomerată acum… nu le iese atât de ușor.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Apăi dacă eşti pamfletar, pamfletează-i pe toţi. Că dacă la dom profesor, şefu tău, încă ai certitudinea că stă la răcoare pe nedrept…

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.