Avion cu motor n-am, dar totuşi vreau să zbor!

Băi nu-ş cum fac ăştia de la Tarom, dar iar l-au lăsat pe-al nostru preşedinte la “ia-mă nene!”. Auzi ştire: “Administraţia Prezidenţială a solicitat companiei Tarom o aeronavă pentru 25-26 iunie când preşedintele Klaus Iohannis trebuie să participe la Bruxelles, la Consiliul European. Compania Tarom a transmis însă că nu poate să onoreze cererea preşedintelui, pentru că în perioada respectivă sunt foarte multe curse charter, iar dacă ar onora cererea Administraţiei Prezidenţiale ar fi nevoită să plătească despăgubiri pasagerilor curselor care ar urma să fie anulate sau întârziate.”

Păi e frumos măi, ce-aţi făcut? Chiar nu vă crapă obrazul? Înţeleg să te gîndeşti numai la bani, dar să-ţi laşi propriul preşedinte cu curu-n baltă, mai rar! Ei nu, dar îţi vine să crezi că o fac intenţionat. Enervîndu-l şi ambiţionîndu-l pe blîndul Ben să găsească singur o soluţie.

Domnu Iohannis, nu mai staţi la mila ăstora că trece norocul pe lîngă dumneavoastră. Şi iar rămîneţi în ghinionul gol. Da ştiţi ce zic? Mergeţi repede frumos la muzeul aviaţiei şi faceţi o copie la planurile de la avioanele Aurel Vlaicu. Eventual şi alea ale lui Traian Vuia. Parcă suportau o greutate mai mare. Că dacă vă luaţi şi paltonul, să nu vă fie frig acolo sus, s-ar putea să trebuiască. Şi vă faceţi singur domle un avion. Ce mi-e pusu de faianţă, ce mi-e un airoplan simplist? Hai că nu-i aşa greu. Legile fizicii le ştiţi la perfecţie, restu-s detalii. Gîndiţi-vă numai ce intrare de senzaţie o să vă faceţi cînd o să ajungeţi la Bruxelles. Atîta doar să plecaţi mai din timp. A, şi atenţie la berze, da?

avion-vlaicu

Sursa foto

2 Comments

  1. racoltapetru6

    Eu vreau să precizez dinainte că șăd ghinișor, da’ și prezidentele ar putea să șadă frumos într-un tren, că ajunge și cu el la Bruxelles… în cele din urmă. Mai greu e până iese din țară. Da-i și mai fain!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Mai greu cu trenul. Chestie de securitate, opriri în halte, mai unul care forţează bariera…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.