Tre să fie tare grea viaţa de emigrant ilegal în zilele astea. Deci cînd credeai şi tu că ai scăpat cu bine de toate şuturile în cur pe care viaţa ţi le tot servea, Hop! încă unul. Aşa, de nicăieri. Şi asta fiindcă eşti negru şi vii din lumea a treia. Aia importantă doar în discursurile sforăitoare pentru atragere de fonduri, care se înjumătăţesc subit pînă ajung unde trebuie. Şi interesantă la maxim pentru presă, atunci cînd se mai petrece ceva demn de-un breaking news preţ de vreo zi două.

Uite, ca un simplu sirian, erai şi tu fericit doar fiindcă ai scăpat de pozele din albumul de familie, cu capul tău privind de foarte aproape propriul buric. Alea făcute de fraţii tăi de sînge înfăşuraţi în negru. Şi apoi te credeai pe val, după ce ai scos limba la rechinii ăia nehaliţi care au tot sperat să guste puţin din cărniţa de infidel. Asta cît timp te ardeai de soare şi de sete, în bărci făcute din anvelope de tractor, cu care traversai inconştient marea. Sperînd că odată ajuns pe mal, omenirea te va aştepta cu braţele deschise. Fiindcă, nah, nu puteai să rămîi undeva în zona ta de fraţi întru Alah. E nasol, e sărăcie, e praf. E cald şi multă lene. Te rupe soarele şi stînd. Iar dacă tot ţi-ai luat viaţa-n boccea, mai bine te duci unde e gata măturat. Găseşti tu nişte fraieri pe acolo de la care să smulgi nişte compasiune. După care, nişte portofele. Hai că nu-i aşa greu. Mai torni şi cîţiva puradei cu care apoi umpli ţara aia şi ţipi că vrei mai multe drepturi decît ăia cărora le-a fost milă de tine. Numa că uite, unii au început să se cam prindă de schemă. Şi nu prea mai vor ca tu să te crezi numa bun de întreţinut. Aşa că, ai grijă la ce drum îţi trasezi pe hartă. Mai ales dacă te-ai decis s-o iei prin Serbia către Europa. Asta fiindcă Ungaria s-a hotărît că e timpul de nişte garduri la frontieră. Fix 4 m înălţime. Doar practicanţii de săritura cu prăjina, şi ăia bine pregătiţi şi antrenaţi, mai au acum o şansă. Restul, la goană pe lîngă ele. Hai că nu-s decît 175 de km. Doar n-ai ajuns pînă aici ca să renunţi. Paris, Berlin, Londra, păzea că vin!! Nu trebuie decît să fiţi la fel de fraieri ca şi pînă acum. De restul mă ocup eu cu fraţii mei. Allahu Akbar!

emigrant

Sursa foto

5 Comments

 1. calinakimu

  Fara sa fim discriminati de vreo culoare , ca deja romii sunt “integrati” acestui popor, fac parte din fibra mai putin stramoseasca, dar extrem de activa a romanilor cu acte in regula, totusi…prin marea grija a guvernantilor aflati la putere in ultimii 25 de ani, suntem un popor aflat in exil, un popor de transfugi, care sptre deosebire de Ponta, de politicienii romani, trimit bani in tara, nu stau, cheltuiesc si fura banii tarii.
  Dupa un calcul simplu (nu pentru politicieni), cei cca 4 milioane de romani aflati peste granita, trimit bani si intretin in tara alte 8 milioane de romani. Adica cca 12 milioane de romani traiesc din exil, dar cheltuie banii in romania. Romania este un teritoriu desertificat, jefuit, spoliat de o mana de talhari, numiti politicieni, care si-a trimis sclavii la munca in strainatate.
  Este drept…suntem emigranti legali…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   La noi pînă la urmă e o opţiune, nu o chestie de viaţă şi de moarte cum e acolo.

   Reply
   1. calinakimu

    Poate la “tine” si pentru alti cativa este o chestiune de optiune ?!…Multi, foarte multi au plecat din tara pentru ca au ales …viata, ca nu ai mai acceptat zbaterea in gol. Practic au fost si sunt FORTATI s-o faca, chiar daca pretul este mare, barem …”face”. Este drept ca unii, cei putini, au plecat la MAI bine, dar pentru cei multi este o chestiune de supravietuire.

    Reply
    1. krantz (Post author)

     Înclin să cred că aici discuţia e foarte lungă. Cu cîteva milioane de variante. Cîte una pentru fiecare dintre cei care au ales altceva.

    2. calinakimu

     Imensa majoritate are motivatii…la pachet. Oamenii nu sunt inca INDIVIZI, unici, dint-o bucata. Pentru cei mai multi gandirea este …pausala.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.