Nu puţine sunt zilele din viaţa ta cînd stai pur şi simplu şi le laşi să treacă pe lîngă tine. Pentru că, vorba cîntecului, ţi-e pohui. Şi cum stai tu aşa relaxat, setat pe chillout, iaca sună telefonul. Te uiţi şi vezi cine e. Un fel de semiamic. Unul din foştii colegi de la liceu sau de la un alt loc de muncă, că nici nu-ţi mai aminteşti. Unul cu care ai ieşit de trei ori la o bere şi deja a considerat că s-a creat relaţia aia care îi permite totul. Inclusiv micile împrumuturi de bani. Asta deşi el mai mereu se lăuda cu maşini bengoase şi bisnisuri de bisnis, în timp ce tu abia strîngeai de-un sejur la cort. Aşa că laşi să-ţi scape un Opa!, înainte de a răspunde. Să vezi că mă sună ăsta să-mi dea înapoi suta aia de lei, ce mi-o datorează de 5 luni şi mă tot amînă. Zici “alo” şi te laşi purtat de val:

– Salut bătrîne! Ce mai faci? Eşti bine?

– Da, mă. Uite chiar mă gîndeam la tine că-mi dator....

– Stai liniştit că n-am uitat de banii ăia. Dă-i dracu! O sută de lei m-au făcut pe mine? Ţi-i dau dar nu pot acum, că am intrat într-o combinaţie. Ceva mişto, care promite mult. Numa că am o rugăminte la tine. Am nevoie de vreo 500 de euro pentru o lună. Şi-ţi toarnă apoi, în rezumat, o poveste tristă cu un asociat jegos care s-a supărat pe el şi l-a lăsat cu curu-n baltă. Abia apuci şi tu să strecori un:

– Băi nene, stai aşa. 500 de euro e o sumă. Mă ştii doar că lucrez pe bani puţini, am familie, copii şi vreo trei credite pe cap, deci…

– Bătrîne, nu mă lăsa! Ce n-ai şi tu pe cineva, nişte prieteni, rude, de la care să împrumuţi 500 de euro? O lună, garantat ai banii înapoi! Nu fi sarsan, trebuie să m-ajuţi! Hai vezi ce poţi face şi te sun eu mîine!

– Băi, tu n-auzi că nu am de….

Deja vorbeşti singur. Tipul a închis. Lăsîndu-te să simţi parcă în urma lui, praful de tupeu pe care îşi construiesc unii viaţa. Este că după aşa ceva ziua ţi se pare altfel?

imprumut

Sursa foto

11 Comments

 1. fata veselă

  :))) cu siguranță devine mult mai interesantă!

  Reply
 2. calinakimu

  Zi mersi c-ai scapat cu o suta…”Cunosc” pe cineva care nu da NICIODATA banii inapoi. Zice ca aduce ghinion…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Și reușește să ia de două ori din același loc?

   Reply
  2. bogos

   E grec?

   Reply
   1. krantz (Post author)

    Mda, ar cam corespunde profilului 🙂

    Reply
   2. calinakimu

    Nici măcar…

    Reply
 3. ccrrsstt

  …cred ca “amicul” meu stie si el de faza cu ghinionul

  Reply
 4. Renata Carageani

  Nu știu alții cum sunt, dar mie mi s-ar părea de două ori mai pohui și mai depresneac.
  Urăsc să-mi închidă cineva telefonul în nas.
  Pe altă parte, las că-i mai bine. Ai scăpat de-o lepră.

  Reply
 5. adelinailiescu

  Daca te suna si maine spune-i ca-i dai, chiar 1000, ca esti generos, dar ca vrei act la notariat cu restituire fix intr-o luna, ca doar il stii om parolist si sa puna si ceva drept garantie. Pariu ca nu te mai deranjeaza altadata! De-al naibii n-o sa mai vrea sa te ia partas la afaceri profitabile! 🙂

  Reply
 6. Renata Carageani

  Sper! Am împrumutat o singură dată bani genului ESCROC (doamne, ce bine ar fi dacă și televizoriștii plătiți de posturile TV ar afla că forma corectă e fără X) și de-atunci leprele mă ocolesc. O fi fost aia ofranda strict necesară.

  Reply
 7. Pingback: Despre valoarea muncii la nivel parter - Krantz

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.