Nimic despre Ponta şi PSD

Pentru mine e clar. România nu are absolut nicio şansă să se facă bine din punct de vedere al clasei politice. Asta dacă mai era vreun dubiu. Am tot sperat că scăpăm de ăia vechi care chipurile ar fi fost cu creierii franjuri de la nea Nicu, dar nici cu ăştia tineri nu se poate face ceva. Concluzia la care ajungi e că pentru a fi bun politician mîncător de rahat, trebuie doar să fi terminat şcoala generală. Să ştii şi tu măcar să scrii, să articulezi cuvinte şi să numeri banii. Că după, se poate cumpăra tot. Bac, diplome, doctorate. Să dea bine la CV. Şi nici nu mai ai nevoie de altceva în plus. De acţiune, să vadă ţara că se mai întîmplă ceva şi pe-aici, se ocupă băieţii din Vaslui.

Am zis eu cu ceva timp în urmă că co-preşedintele PNL, ăla cu exces de “rr”, ar fi dat în pîrg. Dar se pare că e copt de-a binelea. Numa bună pentru lupta politică de uzură, în care vorbeşti latri ore în şir fără să spui nimic şi nici măcar să răspunzi clar la o întrebare la care se cere un răspuns cu da sau nu.

Dacă aveţi răbdarea şi vă funcţionează aeru condiţionat pe căldurile astea, parcurgeţi filmuleţul de mai jos. Dacă nu, aveţi rezumatul făcut de mine sub el.

– Stăm de vorbă cu…

– Deci dacă m-aţi sunat să vă spun de ce s-a răzgîndit blîndu Ben, trebuie să aflaţi că PSD şi Victor Ponta bla bla bla…

– Deci doamna Alina, cînd se va semna noul cod fiscal?

– Deci PSD şi Victor Ponta bla bla bla…

– Vă întrebasem de codul fiscal şi liberalii dvs.

– Desigur, din respect pentru telespectatori, PSD şi Victor Ponta bla bla bla.

– Dar codul fiscal?

– Nu mă întrerupeţi că PSD şi Vicor Ponta bla bla bla

– Vă înţeleg. Revin totuşi la codul fiscal…

– Cum vă spuneam înainte să mă întrerupeţi, PSD şi Victor Ponta bla bla bla.

– Haideţi să concluzionăm. Ce fac liberalii?

– Dacă nu mă lăsaţi să vorbesc de PSD şi Victor Ponta bla bla bla, hai pa! că am învăţat şi eu ceva de la copilul ăla de după uşă.

Cu o aşa atitudine, viitorul e clar asigurat. A prins-o!, cum s-ar zice. Parcă o şi văd pe tînăra hîrşîita speranţă a politicii de la noi, cocoţată într-un sfîrşit pe grămada puterii şi ronţăind la ciolanul ăla atît de gustos, răspunzînd reporterilor între două lingeri pe degete:

– Deci Alina, acum că aţi ajuns la putere şi aveţi totul pe mînă, cînd vă apucaţi de treabă şi ce veţi face?

– Din păcate nimic pentru că greaua moştenire de la PSD şi Victor Ponta bla bla bla.

6 Comments

  1. Pingback: Avem un viol. Cum procedăm? | Krantz blog

  2. calinakimu

    Pana cand nu vom pricepe un truism de doi bani, toate zbaterile si constatarile noastre sunt desuete. CLASA POLITICA, PARTIDELE, POLITICIENII… TREBUIE IMPIEDICATI ( prin Constitutie) SA MAI CONDUCA STATUL. Chiar este atat de greu de inteles ?!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Şi dacă nu ei, atunci cine? Armata? Că nu merge nici cu aia pe timp de pace.

      Reply
      1. calinakimu

        Este o intrebare care demonstreaza DE CE nu putem depasi acest TRUISM.Nu ne imaginam macar… posibilitatea functionarii MERITOCRATIEI.

        Reply
        1. krantz (Post author)

          De mii de ani ne tot chinuim aici dar n-am găsit reţeta pentru aşa ceva. Pentru că toţi avem certitudinea că merităm.

        2. calinakimu

          Nu ne chinuim si nici NU ne dorim o societate MERITOCRATA in care ne este TEAMA ca nu ne vom gasi locul…”nemeritat”. Nu trebuie sa ne luam dupa aplombul declarativ…Omul “simte” ca nu face…doi bani si de aceea vrea sa-i ia cu japca. Meritocratia nu face decat sa puna lucrurile intr-o matca fireasca, dar cum noi nu suntem firesti…ne este frica de ea.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.