General la oi m-aş duce!

E clar! Canicula asta infernală îţi ia minţile! Bine, dacă eşti şi parlamentar român, nici nu prea e mult de lucru cu asta. Termină imediat. Şi-i lasă apoi, în voia sorţii, să scoată pe gură pe lîngă firicelul de salivă care curge neîncetat, următoarea propunere:

“32 de parlamentari de la toate partidele politice au iniţiat un proiect de lege prin care propun crearea unui sistem de donaţii benevole private, folosit pentru dotarea Armatei Române. Donatorii primesc în schimb anumite facilităţi fiscale sau grade militare.” Iar pentru donaţii de la domni generoşi: “pentru cel puţin sau mai mult de 50.000 de euro, timp de 12 ani- grad de general în rezervă”

Deci cu 2000 de generali falşi, ne luăm şi noi un avion militar la mîna întîi. Că ne-om fi tot săturat de conservele aruncate de alţii. Dacă vrem flotila aia de 12 bucăţi, s-ar putea să nu mai avem loc în ţară de atîţia înstelaţi. Că ăştia, imediat ce dau cu chelia de caşchetă, se umflă în pene ca broasca bou. Aşa că staţi cu paşaportu-n mînă.

N-are nicio relevanţă faptul că propunerile se bat cap în cap cu codurile fiscale şi statutul cadrelor militare. Dacă-i lege nu te mai tocmeşti ca lelea-n tîrg cînd vinde linguri de lemn. E ca la păcănele. Dai banu, tragi maneta, iese cel puţin o stea pe linie, gata generalul! Nu zic, că şi pînă acum ne-am cam umplut de generali închipuiţi, ca de rîie, dar asta parcă-i prea de tot. Erau măcar puţini. Cît să-i ştie lumea pe fiecare, că să poată rîde de ei. Cu-aşa o pacoste nouă pe cap, orice copil ieşit pe stradă va fi nevoit să ţipe-ntruna către mă-sa: Uite mamă, trec soldaţii!

Deci fără să vrem, vom avea un parlament militarizat. Că nu-l văd pe vreunul de acolo incapabil sau insuficient de ambiţios pentru măcar o stea. La faza asta, Oprea va muri de ciudă că se va pierde penibil şi trist în mulţime. Nu de alta, dar n-o să-i mai spună lumea doar lui “Dle general”. Nasol. Ce-o fi în sufletul lui acum… Cred că va vota împotrivă.

Mă mai gîndesc şi la odraslele regilor asfaltului sau a celorlalte contracte cu statul. Deci la 18 ani, în loc de un Bugatti Veiron cu 4 uşi, de 200.000 de coco, o să-i ia tac-su unul cu 2 uşi şi de diferenţă gradul de general. Aî? Cum sună? Ehe, cu uniformă şi fireturi, moare gagicile pe croizeta de la Mamaia. Acolo unde Mazăre nu va mai arăta penibil în uniformă falsă.

Numa cugetînd la cîte oportunităţi vor putea apărea, mă ia cu groază. Ghiţă ciobanul va fi primul general din Jiina. Mă rog, n-o să-i înţeleagă nimeni ordinele fonfăite, dar sigur măcar oile se vor uita altfel la el. Măruţă, închis pînă la ultimul nasture al uniformei, va schimba Happylica cu un pat cazon de campanie, pe care va invita victimele violurilor să descrie ce-au simţit. Botezatu nu va mai putea face faţă comenzilor de uniforme unicat. Ca să nu mai vorbim de chiloţi. Prigoană va putea schimba, în sfîrşit, pliciul cu bastonul de mareşal (păzea Bahmuţeanco, că ăla doare şi lasă urme!). Ce mai, mii şi mii de variante abia aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial.

Ei şi uite că dacă tot vin deştepţii patriei cu propuneri de astea din minunata lume Disney, mi-au dat o idee. Am ceva bani puşi deoparte şi tare i-aş mai investi în ceva mai bun decît dobînzile ridicole de la bănci. Luni îl sun pe deputatul din colegiul meu să propună în lege şi o funcţie de Darth Vader. Sunt puţin astmatic şi nu vreau să risc.

general

Sursa foto

4 Comments

 1. racoltapetru6

  Păi dacă se cumpără fotoliul de parlamentar (am înțeles că tot cu 50.000 euro), diplome de dr. avocat, scaune de ministru, de directori… de ce ar face gradul de general excepție? Asta-i mentalitatea care generează alte și alte absurdități, doar bani să iasă.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Mă gîndesc că tre să fie totuşi nişte limite. Nu de alta dar n-aş vrea ca în caz de răzbel să-mi dea ordine Ilie Năstase şi să mă învîrt pe front ca o minge de tenis.

   Reply
 2. calinakimu

  Cine da 100.000 euro…ajunge membru in CSAT…?!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ca pe timpuri. Te duceai la sultan cu banu şi cumpărai ce tron voiai.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.