Jurnalism de clasă. Aia pregătitoare.

Venită în grabă de la mare – unde a lăsat banana la uscat – ca să mai ude florile prin casa de la Bucureşti, Elena Udrea s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a solicitat judecătorilor să îi fie revocat controlul judiciar impus în dosarul “Gala Bute” în care este judecată pentru corupţie. Că a văzut că merge. Şi dacă ţine, de ce să nu insişti. Mai ales cînd ştii că ai acoperit orice urmă şi ai lăsat să semneze prin acte doar fraierii. Ăia căzuţi sub farmecele unei dîre de parfum. Totul e să ceri într-una şi să nu-ţi pierzi speranţa. Taca-taca, taca-taca! Că mai devreme sau mai tîrziu, ca să scape de gura ta, vreunul dintre judecători tot cedează şi-ţi mai dă drumul la laţ. Că şi problele alea “zdrobitoare”, au început uşor-uşor să deranjeaze pe toată lumea cu fîsîitul lor.

udreamareEi dar nu asta e important acum ci colecţia de întrebări superinteligente ale reporterilor. Alea învăţate pe bani grei la şcoli şi academii speciale de jurnalism profesionist. Pentru că da, exact pe treptele ÎCCJ şi legat de problemele cu care venise pîrîta pe-acolo, e numai binevenit să arăţi cîtă coroniţă a stat pe capul tău la absolvirea cursurilor. Deschizînd gura şi întrebînd-o pe madamă, fix acolo, dacă se gândeşte să facă un copil. “În acest moment, când mă întrebaţi, nu, dar poate după ce ies din curtea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, a răspuns ea.

E grav că pînă acum jurnaliştii nu prea s-au prins cu cine se pun la miştouri. La naiba, e urmaşa lui Traian după cum zicea acum ceva timp. Mi-e milă că ăştia cu microfoanele nu vor să înţeleagă mai nimic şi vor insista. În ritmul ăsta nu cred că suntem departe de momentul întrebării cu: “Dna Udrea, vă miros băşinile?“. La care, normal, femeia va răspunde firesc: “Bine, dacă vreţi şi insistaţi atît…

Sursa foto

5 Comments

  1. calinakimu

    Madamei Udrea poate ca-i lipsesc o mulţime de calitaţi morale…dar spontantitatea si frumusetea , cu siguranta … nu.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Pot fi şi astea chei ale succesului.

      Reply
      1. calinakimu

        Chiar …şperacle…

        Reply
  2. ceciliadumitrache

    Încă o perlă tot de azi, în alt caz (România liberă, acum 4 ore)
    Surse judiciare spun că redeschiderea ar fi fost impusă de procurorul general Tiberiu Nițu. Acesta NU ne-a răspuns la telefon pentru a confirma informația.

    Tanti autoarea vrea să dea de înţeles că îl poate suna direct pe …? Haide…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Păi dacă ne-am obinuit aşa. Aţi văzut şi la tv, una două, hai să-l sunăm pe preşedintele ţării! Să ne spună el cum stă treaba în direct.
      Mi-aduc aminte de o fază cu Radu Moraru, Turcescu şi Cartianu cînd erau ei în studio şi zice Moraru: Hai domle să lămurim problema, sunaţi-l pe preşedinte. Băse le-a răspuns, că doar el a lansat moda, numa că le-a dat o zmetie peste bot. Cum de altfel şi meritau…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.