Adio muncă! Vin imigranţii!

Şi cum stăteam noi aşa, tot gîndindu-ne la motivele pentru care Europa nu ne-nghite, iaca ieri vine o ştire care să ne dea peste nas:

România se pregăteşte pentru primirea câtorva mii de imigranţi, la cererea ţărilor din Schengen. Acestea se confruntă cu un val de imigranţi nemaivăzut, care ameninţă însăşi existenţa Uniunii Europene. Unul din centrele de primire, pentru 5.000 de persoane, este pregătit la Târgovişte.

Minuunuune! vor striga mulţi. Făcîndu-ne parcă să ne gîndim iar, fără să vrem, la puterile lu Arsenie. Ce înseamnă domle să-ţi audă cel de sus ruga! Exact, aia cu Hai la muncă să muncim, dă doamne să nu găsim! Că ce-ar putea să facă cei 5000 decît să muncească în locul nostru, nu? Că doar de aia au fugit toţi de acolo. Să vină să muncească aici, la creştini. Că la ei sau pe la vecinii lor întru Allah nu era loc. Mai ales că se ştie şi se vede, sunt nişte fanatici ai muncii, de la care japonezii fură meserie şi iau lecţii.

Mă amuză şi precizarea că “centrul de primire este pregătit“. Cum naiba să fii pregătit pentru o creştere peste noapte a populaţiei de la tine din casă cu 7 %? Ce vor face aceşti 5000 la Târgovişte în afară de a umple străzile de mîini întinse? Autorităţile noastre nu-s în stare să facă chestii nici pentru noi şi deodată au găsit soluţii pentru alţii? Ce fericire trebuie să fie acum pe acolo! Cred că abia aşteaptă târgoviştenii să-i ia în primire. Ca pe nea Nicu în 89…

Acuma mă gîndesc şi la cei care au fost repartizaţi pe la noi. Pesemne că-s ăia care au tras băţul scurt şi acum îşi blestemă norocul. Auzi tu, să scăpi de rechini şi înec şi să ajungi în România! Allahe, Allahe! Ce mi-ai făcut? Să mă arunci tu în curte la ghiauri?

Eu nu ştiu ce-o fi în capul marilor politicieni din UE de-au lăsat aşa graniţele la liber. Să intre tot Orientul mijlociu pe aici. Ai n-ai loc, tre să-i primeşti. Şi eventual să-i culci în pat cu tine. Că chiar aveam nevoie de nişte probleme interetnice prin Europa, ca de mama. Pentru ei, din fotoliile moi, e simplu să dea băşini sforăitoare cu drepturile omului, cu umanitate cu bla, bla-uri. Că doar nu stau ei alături de năpăstuiţii ăia. Dar mi-e greu să cred că asta e soluţia. Mai ales că, încet-încet, începe să se vadă adevărata faţă a celor care ţi-au rupt inima în filmările cu salvarea lor de pe mare. Adunaţi în cete, în taberele unde au fost cazaţi, încep să-şi ceară “drepturile”. Din ce în ce mai violent. Nu le mai place la cort. Vor locuri de muncă, vor acte, vor condiţii. De parcă ar fi vreo ţară obligată să le asigure aşa ceva. Şi descoperi că deodată, mentalitatea lor s-a schimbat. Ei nu mai au de gînd să se întoarcă în ţara lor, cum ar fi normal, după ce se termină de dat cu var pe acolo. Nu tati! Ei deja se văd cetăţeni europeni. Din ăia cu drepturi. Nu contează că tot ce-ai făcut pînă acum în viaţă sunt cei 7 puradei cu mucii hăţuri, pe care îi trimiţi în stradă la cerşit.Tu acum vrei. Şi trebuie să ţi se dea! Că altfel faci scandal şi te baţi cu poliţia. Că cu demenţii ăia de la tine din ţară nu aveai curaj. Ăia ştiu ce vor. Nu ca proştii ăştia molîi de europeni care par a nu avea habar de ce li se întîmplă.

Eu zic că ar cam fi timpul să dispară astfel de mentalităţi, de genul celei de bunicuţă care adună şi oblojeşte toate mîţele din cartier, cu care se făleşte tanti Angela de la blocul D. S-a tot demonstrat de-a lungul istoriei că orice-am face, religiile şi cultura proprie ne împiedică să trăim în armonie în acelaşi loc. Şi mai devreme sau mai tîrziu, buba se sparge. Lăsînd să iasă toată infecţia unei probleme netratate la timp corespunzător şi lăsată pe principiul că trece de la sine. Nu de alta, dar vorba aia: Ne vom trezi că-ntr-o bună zi vom contempla cetăţeanul european la muzeu. Da, da, la muzeu! Aşa cum facem azi cu dinozaurii, cu brontozaurii şi cu…. şi cu…. etcaetera.

PS Ca de obicei, recomand celor atinşi la coarda sensibilă de astfel de probleme, să ceară cu insistenţă o familie de refugiaţi pe care să-i ţină la ei în casă şi să le asigure tot ce vor ei. Şi mai vorbim după.

imigranti

Fotofiniş la cursa de 5000 de kilometri garduri. Ghimpate.

Sursa foto

6 Comments

 1. radu

  Interesant este ca insasi acest popor, noi romanii suntem un popor emigrant. In toate colturile lumii dai de romanasi pusi pe …supravietuire. Se vede treaba ca acum se reuseste ceva ce inca nu s-a reusit cu tara asta si locuitorii ei…Sa fie schimbati romanii cu alti emigranti. Si asa poporul nostru s-a rromanizat in ultima vreme, va trebui mers pe aceiasi cale, inlocuim romanii, catior mai fi, cu sirieni, afgani, egipteni, vorba aia facem aici o oaza islamica. He…he…stia pontosu’ Ponta de ce ne trebuie moschee…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Nu prea cred că putem compara genul de emigrări. Cînd la mijloc e religia, sigur iese cu scîntei.
   Aia cu moscheea e tare. Uite ce înseamnă să ai viziune! Şi lumea vrea să-l dea jos. Nişte infideli… 🙂

   Reply
 2. racolta petru

  Aș adăposti un medic bun, ori de unde ar veni, numai să știe meserie și să-i trateze cu profesionalism pe toți cei care au probleme, fără cozi și șpagă. Asta până nu se molipsește de democrația noastră.

  Reply
  1. admin

   Am oarece rezerve că printre ei s-ar afla şi aşa ceva.

   Reply
 3. ceciliadumitrache

  Aha. Începem să îi înţelegem pe englezi. Aşa îngrijoraţi erau şi ei probabil, în faţa valului de emigranţi români. Numai că acum nu mai e val, e un fel de exod de proporţii, nu am mai văzut atâtea ştiri, ase-menea cifre înainte. Oare acolo de unde vin se întâmplă ceva îngrozitor de îi alungă pe toţi dintr-o dată, sau nişte isteţi au pus la punct nişte reţele de emigraţie care aduc bani grei?

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Nu cred că la nivelul ăsta se poate vorbi de interese mărunte ale reţelelor de traficanţi.
   Ei spun că se întîmplă multe şi fug de război. Dar care anume? Ăla cu fraţii lor de la ISIS? Poate mă înşel dar mie îmi sună a pretext pentru colonizarea arabă a Europei. Bine că nu e la noi în ţară. Dar mai vedem noi rezultatele peste ceva ani.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.