Fă-i Doamne proşti pe ceilalţi!

Cînd n-ai ce face şi, în loc să te apuci de cur şi să sari în sus, preferi să te uiţi la un meci de fotbal, observi cît de tare a luat-o razna tagma ăstora care cică practică un sport. Şi n-ai cum să nu bagi în seamă noua modă ce subjugă mai toţi fugăritorii de minge. Aia cu tatuatul împins pînă la greaţă şi cea cu credinţa. Aia pură, fără de care nici nu mai poţi vedea mingea, darămite să mai şi şutezi în ea.

Eu nu ştiu de unde a apărut asta cu închinatul continuu şi aruncatul ochilor în sus, arătînd cu degetul un punct fix de pe cer. Că pe timpurile trecute, nici vorbă de aşa ceva. Şi tot fotbal jucau şi ăia. Nu-mi amintesc să fi văzut pe vreun Pele, Platini, Rummenigge, Maldini sau Cruyff bătînd mii de cruci şi mulţumind într-una domnului pe teren la fiecare şut tras. Şi ăia chiar au făcut chestii. Ba chiar Maradona l-a pus la treabă pe ăl de sus atunci cînd i-a dat mîna aia de ajutor.

Acum, orice ciuri-buri care a reuşit şi el o mărgică, îl vezi că îngenunchiază şi-i trage o repriză de tatăl nostru de te-apucă sila. În ritmul ăsta o să fie nevoie de schimbat regulamntul. Eventual cu 5 minute pauză pentru rugăciuni după fiecare reuşită. La naiba, lumea a venit pe stadion să vadă o întrecere sportivă, nu un concurs de cine recită mai frumos Înger îngeraşul meu. Că dacă voia aşa ceva în duminica aia, mergea la biserică şi se uita la pupătorii de icoane. Nu la nea Puiu, ditai generalul de armată, care crede că dacă suge-o cruce 90 de minute, se dau ceilalţi la o parte din faţa mingii, ca apele din calea lu Moise.

Da, o fi Dumnezeu în tot şi-n toate, dar ce treabă are cu fotbalul? Crezi că dacă tu ai dat un gol e că aşa a vrut El? Să fim serioşi! Fraiere, ai băgat-o în aţe că ţi-a dat unu o pasă şi te-ai nimerit tu din întîmplare pe acolo. Sau pentru că te-ai născut talentat şi te-ai antrenat tu suficient de bine că să ştii ce ai de făcut cînd iei mingea de mînere.

Pentru că da, chiar are rost să te arăţi pătruns de evlavie nevoie mare şi după aia, îţi bagi o tonă de pu*i, scuipaţi şi alte cele în morţii şi mamele celorlalţi de pe teren sau simulezi ordinar fel de fel de faulturi. Şi crezi cu nonşalanţă că ăl de sus nu te vede, fiind ocupat cu ascultatul rugăminţilor celorlaţi ciumegi, de pe alte terenuri.

Un general la care soldaţii se uită ca la o icoană. Una chinezească, nesfinţită care nu face nicio minune.

Un general la care soldaţii se uită ca la o icoană. Una chinezească, nesfinţită care nu face nicio minune.

Sursa foto

8 Comments

 1. gheo

  Am auzit ca prrin Arabia se opreste meciul sa se roage aia cind se aude chemarea muezinului! Asa ca daca ai noostrii isi mai fac cite o cruce, nu-I bai! Oricum nu ajuta!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Dacă e la ei, nu mă deranjează. Oricum la cîtă treabă fac ei acasă, poate să ţină un meci şi juma de zi. Au timp.

   Reply
 2. dede cati

  Tu zici ca ala-i fotbal ???? Eu zic ca-i caterinca de doi { lei } bani…Vezi ca de cate ori iti scriu imi cere mereu sa ma loghez,nu stiu de ce .

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Nu zic eu ci specialiştii.
   Legat de problema tehnică, încerc să verific. Dacă m-oi pricepe. Trecerea la .ro se pare că mi-a umplut viaţa de secrete…

   Reply
 3. diabolic

  Stai să vezi când or termina invazia în Europa, să te ții de întins covorașe cu fața spre Mecca dupã fiecare fază 😀

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Sper să n-apuc ziua aia 😉

   Reply
 4. mix

  Ar trebui sa porti o discutie serioasa cu Gheorghe (atentie! nu Gigi) si ai sa ajungi la concluzia ca Dumnezeu decide si in fotbal.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Sper să mă ferească Dumnezeu de o aşa conversaţie. Nu de alta dar simt că nu m-aş putea ridica la înălţimea ei.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.