Jenant! Maria Grapini luată la mişto…

După o zi întreagă cu mîncare, băutură şi distracţie, petrecută pe banii altora, tanti Grapini, această Mata-Harcea-Parcea a limbii române, s-a pricopsit la focul de tabără de la final şi cu o Diplomă de Excelenţă. Ecscelent! şi-o fi scris ea în sinea ei, cu gîndul să scrie şi a doua zi pe Facebook. Nu că n-ar fi scris de-îndată, dar la momentul ăla, tableta nu era disponibilă, întrucît un apropiat încerca de zor să-i instaleze, fără succes, şîul şi ţîul. Numai că dimineaţa, după o noapte dormită cu diploma sub pernă şi după ce euforia succesului s-a mai stins, doamna Maria,  iese din lanul de maci şi se trezeşte s-o ardă dubitativ în cel de pe facebook: “Nu ştiu dacă merit…

grapini

Doamna Maria, staţi liniştită! Nu, clar nu meritaţi o asemenea jignire. Păi cum ar putea să vă onoreze un asemena prezent înscris, cu valoarea unei hîrtii lăsate-n lan, din partea unora care, pe site-ul lor de Asociaţie culturală românească, resuşesc ca pe prima pagină să aibă doar o singură greşeală de scriere? Eu zic să le returnaţi diploma. Şi să le spuneţi că Excelenţa nu se dobîndeşete aşa uşor, cu o simplă scriere pe un A4. E nevoie de eforturi neobosite în fiecare zi, concentrate în aceeaşi direcţie, fără teamă de ridicol, în ciuda protestelor unei ţări întregi. Hai, arătaţi-le dumneavoastră ce înseamnă să ai Excelenţă în penibil! Hai că puteţi, nu fiţi modestă!

asocbrancusi

7 Comments

 1. fata veselă

  Noi, românii, murim dacă n-avem tolba plină de diplome. De parcă am avea pereţii numai pentru ele, nu şi pentru dat cu capu’. Să ne mai şi trezim.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ei, să nu generalizăm. Plus că pentru dat cu capul există zidul plîngerii. Că cică numai dacă o faci acolo, treaba-i gata rezolvată. În alte părţi e pe degeaba.

   Reply
 2. dede cati

  Eu cred ca asta merita un sul de hartie igienica cu care sa-si strearga gura de tampeniile pe care le debiteaza.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ehe, cîte n-ar merita dumneaei! Dar uite, lumea rea şi nerecunoscătoare tot îi pune piedici. De parcă nu i-ar fi suficient că se tot împiedică în limba română.

   Reply
   1. dede cati

    Auzi dom’ propetar ..dar eu de ce trebuie sa-mi scriu mereu numele si mailul…vrei sa-mi tocesc tastatura :)))))

    Reply
    1. krantz (Post author)

     Da parcă se rezolvase. Iar se întîmplă?

    2. dede cati

     Are toane….in toate aceste zile cand am comentat a trebuit sa -mi scriu nume si mail mereu..acum vad ca a pastrat adresele… nu stiu maine ce va face,dar te anunt.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.