Deşi 2015 e cică anul caprei, pentru Germania e clar cel al porcului. Că prea le-a făcut de porc pe toate. Mînjind totul împrejur de la atîta joacă cu rahatul în preajma ventilatorului şi complăcîndu-se într-o ţigăneală de nedescris. Ţinîndu-se numai de fuşereli, care de care mai pompoase, cu care să-ţi ia ochii. Lăsîndu-te apoi cu ei în soare. Şi făcut la portofel. Dînd tuturor de înţeles că a prins mişcarea cu alba-neagra de la băieţii ăia veniţi la muncă pe tarlaua ei.

A început cu grecii. Le-a spus că le ia jucăriile, că-i dă afară pe uşă şi-i lasă în stradă, că numai ea dă cu mopul, în timp ce alţii o ard la malul mării, mînjiţi toţi la bot cu tzatziki. Că că şi iar că că… Şi în final, ce-a făcut? S-a muiat ca carnea de pe ciolanul întins pe varză. Sau dacă vreţi, ca o bunică din aia care cedează mereu în faţa nepoţelului răzgîiat, care face numa boacăne şi-o mîzgăleşte cu carioca pe faţă şi în final îi mai ia şi-o ciocolată. Pupa-l-ar mamaia pe bereta de marinel!

Apoi s-a excitat cu gîndul la ăia negri care începuseră s-o fluiere apreciativ pe sub balcon. Gata cu toţii să dea probe. De muncă, fireşte. S-a emoţionat toată, ca proasta, văzînd privirile pofticioase ale tuturor. Gîndindu-se că are deja o vîrstă şi mai pe nimeni dispus să-i aducă un pahar cu apă în care să-şi pună proteza la bătrîneţe. Şi pentru că nu voia să refuze pe nimeni, s-a deschis larg. Făcînd acolo, chiar pe graniţă, un şpagat de nota 10, umplînd-o de invidie pe cunoscuta Kracinskaya. Durînd-o doar un pic, la bască (aia primită cadou de la vecinul francez care-i tot face cu ochiul şi aduce parfumuri), că ceilalţi locatari din bloc sunt deranjaţi de miros şi gălăgie. Numai că ea e coană mare. E damă bine şi de comitet. Abia după ce băieţii ăia drăgălaşi, campioni mondiali la stilul smuls lacrimi, au călărit-o peste tot, de-a început să mănînce cu paiul că altfel nu se mai putea, s-a trezit şi ea la realitate. Şi cu apucături de moşiereasă, s-a apucat să dea ordine celorlalţi vecini. Ălora care i-au tot bătut în timpul ăsta în ţeava de la calorifer, doar-doar de-o mai înceta cu distracţia. Băgîndu-le şi lor pe gît nişte migranţi pe post de şampon. Spălaţi-vă dragă cu ei pe cap. Au numai ingrediente naturale! Atîta doar să nu vă intre în ochi. Că plîngi două săptămîni.

Şi cînd credeai că e de ajuns pentru un an, iaca poznă. După bomba economică cu Grecia şi cea umanitară cu refugiaţii clandestini, crezînd că e ceva magic în cifra trei, s-a gîndit să ne mai explodeze una în faţă. Lăsînd să iasă la iveală că maşina ei naţională, cu care se fălea în toată lumea că scoate la cur numa Chanel 5, e de fapt plină de gaze. Ca după o bere nemţească în combinaţie cu iaurt. Amuzant e că l-a şi pus pe Fritz-ul ăla să spună cu subiect şi predicat: Mo, am belit-o. Acu că ne-aţi prins cu cardeala, ar trebui să ne schimbăm sloganul în Das Hauto!

Nu ştim exact dacă asta a fost tot. Nu de alta dar mai sunt încă nişte luni bune pînă la final de an. Timp ar mai fi. Cine ştie cîte se mai pot întîmpla. La cît de ciclică e istoria, te pomenşti că ne trezim iar c-o ia aiurea peste graniţele altora. Să-ntindă corturile pentru viitorul ei semiluminos. Că oricum face numa cum vrea ea.

oktoberfestbula

Sursa foto

2 Comments

 1. dede cati

  Ai auzit stirea cum ca cine ia acasa un emigrant,migrant sau cum dracu ii mai cheama,iti da statul 25000 de euro ???? Acum am observat ca tastatura mea nu are semnul de euro :)))) Ce zici te bagi ???

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ei, da! Aşa promitea şi Geoană în campanie că orice tînăr care vine de afară şi se apucă de chestii îi dă statul 25.000. O fi o cifră psihiatrică. Dar mi se pare o ştire de Times New Roman.
   Iar apropo de băgat, nu mă zgîndări să spun chestii 😉

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.