Galbeni ca lămîia

Cred că dacă s-ar face la fotbal grupe de calificare cu cîte o singură echipă, România ar fi în stare să tremure fără probleme la gîndul că ar putea ieşi pe locul doi. Fiind capabilă să-şi dea autogoluri pe bandă care s-o facă pe final să joace “cu cuţitul la os“, cum ne place s-o ardem în clişee tv. Ca de obicei, jucăm extrem de execrabil un sport la care chemaţii la echipă se desprind cu greu de pe băncile de rezerve unde stau lipiţi în permanenţă şi strîmbă din nas că li s-a dat peste cap programul. Şi ne trezim că ne curg mucii rugîndu-ne la toţi sfinţii din calendar, înainte de ultimul meci al unei grupe de calificare la vreun turneu final. Că la asta se reduce acum tot fotbalul de la noi. La minuni cereşti. De joc, talent şi valoare nici nu poate fi vorba. Şi ce confirmare mai bună puteam avea pentru acest lucru, cînd pus să numere oiţele rătăcite pe calea băuturii, manelelor şi fiţelor de club, a fost însuşi tata Puiu. Ăl mai primu credincios dintre generalii armatei române. Cel care crede că la război te poţi duce liniştit şi sigur de victorie doar dacă ai setul de rugăciuni spuse la zi. Şi fix acelaşi care a stabilit un record mondial de pupat viteză icoane şi cruci în timpul unui meci. Poate că în Evul Mediu, cu o astfel de mentalitate eram campioni mondiali fără probleme. Dar lumea a trecut de mult de acea perioadă în care mintea antrenorului nostru pare ancorată pe vecie.

Aşa că în seara asta ne vor tremura din nou chiloţii. Şi nu din cauza frigului nordic. Ci pentru că vom da piept cu însăşi puternica echipă a insulelor Feroe. Aia formată din băieţii pentru care fotbalul e doar mişcare în aer liber. Şi singura rugăciune pe care o fac e aia cu: Dă doamne să nu mă cotonogească vreunul de-ăsta “profesionist”, că mîine tre să mă duc la serviciu şi nu pot pescui beteag. În schimb, noi suntem toţi pregătiţi şi alături de echipa noastră naţională. Cu sufletul, cu inima, cu rinichii, cu căţel, cu purcel, cu tot ce mai avem prin casă. Arsenie, Paraschevo, sunteţi în galben, da?

tatapuiubula

sursa foto

10 Comments

  1. dede cati

    “Anul acesta au ales flori albastre si roz, exact cum va fi si vesmantul Cuvioasei “. Deci va fi un egal smuls cu parul lui ala de tot pupa iconitele la fiecare pas al ” fotbalistilor ” romani.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Aha! Deci te trec cu pronostic X. Optimisto! 😉

      Reply
      1. dede cati

        Auzi ce zice sotul,ca trebuie sa batem ca daca nu batem e naspa …o veni apocalipsa ????

        Reply
        1. krantz (Post author)

          La fotbal, suntem deja în plină apocalipsă. De aia arhanghelul tata Puiu pupă cruci. Poate-poate scăpăm.

  2. ccrrsstt

    …eu merg pe mana feroezilor chiar daca tata Puiu si-a luat in staff si`un popa 😉 ( am asa un feeling ca nu vedem Parisu` la anuuuu` :)))))) )

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Să înţeleg că ai jucat la pariuri? 😉

      Reply
  3. Florin

    Cei 3 popi care au incercat sa ciordeasca o mana din moastele Sf Para au fost platiti de tata Puiu. A zis ca iconitele nu mai sunt eficiente. Cum ei eu fost prinsi…..iar luam bataie

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Aparent, chestiile se leagă. 😉

      Reply
  4. Racolța Petru

    E prea târziu să pun pronostic 2? Că tocmai am aflat rezultatul.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Rien ne va plus! 🙂

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.