Ham talent de consilier local

Potrivit unui regulament privind deţinerea câinilor şi accesul persoanelor însoţite de câini în municipiul Cluj-Napoca, aprobat miercuri în Consiliul Local cu unanimitate de voturi, accesul câinilor în mijloacele de transport în comun este permis doar dacă deţinătorul animalului achită şi compostează un bilet de călătorie şi pentru acesta, zice sursa de aici.

Sunt aproape sigur că s-a făcut şi un studiu pe baza căruia s-a luat o astfel de decizie înţeleaptă. Ajungîndu-se la concluzia că falimentul firmelor de transport local cam de aici vine. De la un chihuahua ascuns în poşetă. Care de acum încolo va trebui să plătească, mama lui de fraudulos, cît un transpirat de 150 de kile cu patru paporci pline de chestii.

Stau şi mă întreb ce vor face controlorii în situaţia animalelor singure prinse fără bilet. Se vor transforma, pe bune, în porecla lor de “hingheri”? Nu de alta, dar am văzut cu toţii cît de deştepţi şi adaptaţi sunt cîinii din ziua de azi la trafic şi regulile sale. Şi mi-am adus aminte de un moment trăit personal într-un autobuz cu ceva timp în urmă. Vă asigur că e văzută de mine, cu ochii gogonaţi de uimire şi nu auzită din poveştile altora.

Eram într-un autobuz şi acesta a oprit într-o staţie. Uşile s-au deschis şi printre călătorii care urcau şi coborau, s-a strecurat şi un cîine vagabond. S-a foit el uşor printre picioarele tuturor, băgînd puţină spaimă în jur, dar părea că ştie clar ce face. Şi-a găsit un locuşor şi s-a aşezat cîineşte pe coadă. Aruncînd priviri indiferente, de jos în sus, tuturor celor care ne uitam la el uimiţi şi puţin atenţi la eventuale reacţii de animal încolţit. Autobuzul a ajuns în staţia următoare dar cîinele nu a schiţat niciun gest. Abia după ce a plecat din staţie, găsind un loc mai liber, s-a strecurat sub un scaun, unde s-a pus cu botul pe labe. Am ajuns la staţia următoare şi tot nimic. A ridicat doar puţin capul, amuşinînd. Abia la a treia, cînd s-au deschis uşile, a mirosit aerul şi ţuşti pe uşă. Ajunsese la destinaţie.

catelbusbula

sursa foto

7 Comments

 1. renata

  Hei! Nu credeam să citesc povestea asta vreodată! Exact așa mi s-a întâmplat, pe traseul 368. S-a urcat la Favorit și a coborât la Făgăraș, stația cu tribunalul sectorului 6. N-a deranjat pe nimeni. Călătorii nu l-au băgat în seamă. Unicul lucru nelalocul lui pentru pensionarul român a fost că nu s-a sesizat că patrupedul circulă fără bilet. Dar că folosea transportul ÎN COMUN, ca noi, toți, i s-a părut banal. De-aia, mie mi s-a părut fantastic.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Înseamnă că-s mai mulţi. Mă întreb totuşi dacă chiar ştiu ce fac sau lasă hazardul / instinctul să hotărască.

   Reply
   1. renata

    Firește că știu ce fac! … 🙂
    Câinii știu întotdeauna ce fac. Noi suntem ăia care mai bâjbâim. Uneori, toată viața.

    p.s.: există vreo opțiune pe blogul tău, care să memoreze datele unui cititor fidel?
    Mereu trebuie să completez câmpurile alea!… 🙁

    Reply
    1. krantz (Post author)

     Mi-a mai spus cineva de problema cu logarea. Nu prea sunt aşa priceput la configurările astea şi ciudat lucru, cînd merge cînd nu. Mai bibilesc puţin să văd dacă-i dau de cap. Scuzaţi deranjul 😉

    2. krantz (Post author)

     Sunt la comenturi două iconiţe: de FB(F) şi de WordPress(W). Dă-i conectare cu W şi te poţi loga cu userul tău de WordPress. Cre că va merge aşa.

    3. Renata Carageani

     Pfuai!… La fix.
     Nici nu știu ce să-ți scriu, de emoționată.
     Poate să-mi mai cer o dată scuze pentru chifla pe care am dat-o pe blogul meu, luând răspunsul tău către unicorn ca adresat mie.
     Ți-am spus că sunt paranoică?
     Nu?
     O să-l întreb pe doctor și-o să/ți confirm.:)

    4. krantz (Post author)

     Şezi chill. Dar era mai mult o completare la ce scriseseşi tu ca răspuns.

     ps. în caz de confirmare diagnostic, sper că nu trebuie să merg pe stradă tot uitîndu-mă în spate. 🙂

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.