Scurt pe doi (15)

Ajuns în această dimineață la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul Turceni-Rovinari, fostul prim-tupeist al ţării, Victor-Viorel, a redescoperit brusc umilinţa pe care n-o mai arătase din seara alegerilor de anul trecut. Încercînd chiar să se fofileze anonim printre jurnaliştii care abia îl aşteptau  cu cîteva cuvinte de după KO-ul din stradă, ce i-a mutat freza la spate. Şi bineînţeles cu întrebarea de mare angajament, care de data asta chiar părea oportună: Şi ce-aţi simţit? Dar tot ce au scos de la el a fost: „Fiind o persoană privată, vă mulțumesc!

Aaa! Da ce-a fost asta? Staţi uşor domnu fost! Păi ce facem? Credeţi că scăpaţi aşa uşor ca la faza cu doctoratu? Nu tati! Că între timp au mai apus nişte stele, s-au mai topit nişte aure… Nu, nu merge doar cu atît. Ştim că v-a căzut rîsul ăla în vine şi credeţi că vă e greu. Dar greul abia acum începe. Că după nefăcutele din dosar, tare ne e că veţi fi întradevăr o persoană privată. Dar una de libertate. Vă mulţumesc!

*******

Pentru că discuţiile cu reprezentanţii societăţii civile, ăia aleşi după o extragere loto special 20 din 18 milioane, nu i-au satisfăcut setea de cunoaştere, preşedintele Iohannis s-a ridicat la catedră în faţa clasei şi a anunţat solemn:

“Am primit multiple invitații de a merge în Piață și am promis că voi merge, dar nu voi anunța nici ora, nici măcar ziua, pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci vreau să merg să vorbesc și eu cu oameni simpli, sa îmi spună mie ce așteaptă de la mine, ce așteaptă de la clasa politică.”   

E clar, domnului preşedinte ori îi place spiritul de aventură ori are şi el chef de-o baie. De mulţime, fireşte. Că n-a mai făcut una de fix un an. Şi vorba aia de pe facebook: “Să facem băiţă, să ne curăţiiim, să facem băiţă să nu mai puţiiim!” Iar chestia cu incertitudinea apariţiei, cred că e dată de indecizia asupra costumului care să-l facă un anonim în piaţă: să se ducă îmbrăcat în Cuza sau în Superman? Grea alegere! Dar, la urma urmei, poa să facă şi ca Băsescu: spune c-a fost şi nu era nimeni pe-acolo. La ăla a ţinut. Chiar 5 ani.

4 Comments

  1. racoltapetru6

    Se tem politicienii de mulțime ca dracu de tămâie, că unora de acolo li s-a tras. Și acum nu mai pot chema minerii în ajutor.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Şi nici măcar pe Doamne-Doamne. Faza cu miru nu mai ţine niciatît…

      Reply
  2. dede cati

    Dilema mea este …. se duce in Piata , sau se duce la piata ???

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Depinde de ce-ţi propui să faci acolo: să caşti gura sau să cumperi.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.