Uite cine vorbeşte!

Aveam eu oarece dubii pînă azi, dar odată cu desemnarea lui Cioloş în echipa lu Iohannis, nu mai cred în coincidenţe. Deci e clar! Pe principiul cum e sacul şi petecul, preşedintele nostru are o slăbiciune pentru cei cu oarece dificultăţi în darul vorbirii. Păi ia gîndiţi-vă:

El abia prinde un cuvînt de altul. Alina rîrîie de zorrrr chiar şi cînd tace. Predoiu, de cînd se tot antrenează pe margine ca prim-ministru, cred că a făcut şi umbra în care stă să vorbească peltic. Blaga, acest Jabba the Hutt al literelor abia aşteaptă şi el să termine Alina graseierea, ca să ne demonstreze cum e cu cuvintele 2 în 1. Iar Cioloş tocmai ce începe să sîsîie oficial pe alocuri. Un bîlbîit îi mai trebuie şi are echipa completă. Una numai bună pentru a ne prezenta la Jocurile paralimpice de dicţie. Acolo unde chiar n-am mai merge, cum facem de obicei, cu gîndul că e important să participi. Ba chiar am face-o avînd şanse reale la medalii. De aur.

Acuma, vorbind serios (dar numai puţin), despre ultima desemnare, numai de bine. Preşedintele a vorbit cu toată lumea. I-a strîns mîna lu unu ca Oprea, i-a zîmbit condamnatului Dragnea, a mai dat o raită prin piaţă pentru o băiţă de seară şi a consultat societatea civilă. Ne-a pus pe toţi să zicem 33 şi gata! “N-aveţi domle mai nimic! Puţin roşu în gît. Pesemne de la cît aţi strigat în piaţă pe frigul de seară.” Şi ne-a spus să nu ne facem griji pentru plata consultaţiei, că dă el rîndul ăsta. Asta a fost tot. A zis ca noi şi a făcut ca el. Mă rog, gurile rele spun c-ar fi făcut ca alţii, dar lucrurile astea nu se pot demonstra.

Iar acum trebuie să stăm cu un dop în gură, cu recomandarea să-l ţinem strîns o perioadă. Asta dacă vrem să ne facem bine. Mai ales că cică e unul pentru tehnici speciale. Unul uns cu toate alifiile de Bruxelles. De un lucru mă tem: să nu fie din acelea pe bază de varză. Că de asta suntem deja plini.

P.S. Şi totuşi, să nu uit: ştie careva un logoped bun? Băi dar unul cu pasiune, că are de lucru. Şi numai în con-di-ţii dessstrrreths. Că oamenii ăştia sunt puşi pe făcut şi nu prea au timp de vorbă.

logopedie

sursa foto

11 Comments

 1. gheo

  Nu stiu daca ai vazut, dar unul din avocatii patronilor de la Colectiv e bilbiit! Avocat bilbiit nu am mai vazut! dar iata ca exista!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   N-am văzut. Poate o fi bun la Justiţie. Oricum e bîlbîială şi acolo….

   Reply
 2. diabolic

  Cel mai bun logoped pt ei este Maestrul Florin Piersic 😀

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Aşa e. Dar cu ăla există riscul să nu mai facă nimic altceva fiind prinşi de poveştile cu final îndepărtat.

   Reply
   1. diabolic

    Acuma, și cu sula-n cur și cu sufletu-n rai……… 😀

    Reply
    1. krantz (Post author)

     Păi de ce nu dacă-i şi mişto? Pînă cînd o viaţă amară?

 3. dede cati

  Ceva in genul .. rica nu stia sa zica ,rau, ratusca ,ramurica ??? Da ce dracu e cu numele astea ??? Dacian ,Daciana ,Alinuta … parca ne sunt predestinate ….

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Asta e standard. Dar e doar pentru Alina. Ce facem cu ceilalţi?

   Reply
   1. dede cati

    Ii suportam cum am facut si pana acum :((

    Reply
 4. liv

  Este de preferat un om onest si competent ca sa faca ceva pentru tara lui, decat unul chpes, pervers si bun de gura.
  Vreau restructurarea colosului administrativ, puturos si tocator de bani publici, pe functii de tip sinecura.
  Voi nu vreti schimbare?
  Macar dati sansa acestu guvern – o carta alba pentru inceput.
  V-ati obisnuit sa fiti mintiti frumos ca suntem tara cu cele mai mici venituri din Europa- pai asta nu este rezultatul furtului statului, la toate nivelurile….

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Vai de mine, dar cine nu lasă actualul guvern să facă treabă? Credeţi că se va poticni acesta în bietul meu pamflet?!

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.