Un guvern de alba-neagra

După numirile strigate parcă cu binecunoscutul: “Asta are, asta n-are, care e cîştigătoare?” şi retragerile aferente pentru posturile de miniştri de la sănătate şi justiţie, am sentimentul că dl.Cioloş se comportă ca un proaspăt angajat la un magazin de încălţăminte, decis să facă treabă cu orice preţ. Şi deşi lumea a cerut clar în stradă un pantof mărimea 43, el insistă cu unul mărimea 38. Că i se pare mai interesant ca model şi tot il avea la îndemînă.

Iar problema e şi mai gravă la persoanele care au acceptat această nominalizare. De parcă era vorba de Oscaruri. Nerealizînd, sau refuzînd s-o facă, penibilul la care se expun. Acceptînd o pălărie care din start se vedea clar că pusă pe cap, le întunecă privirea şi minţile. Sau, ca să rămînem la comparaţia cu pantofii, insistînd precum surorile Cenuşăresei să încalţe condurii ăia cu cinci numere mai mici. Crezînd că lumea nu le va observa rictusurile.

Dacă în cazul încă rezidentului doctor specializat pe problemele cu “Au! Mă doare!” ale pacienţilor, nici n-a mai fost nevoie de vreo audiere, întrucît lumea fusese deja orbită de albul strălucitor al chiloţilor şi se uita fără probleme şi ochelari în direcţia soarelui, în cazul lu madam Zorro propusă la justiţie, comisia a ţinut morţiş să demonstreze că poate fi şi mai penibilă decît audiata. Dînd aviz favorabil unei persoane pentru care şi o formulare de propoziţie simplă legată de justiţie era un handicap major. Şi arătînd tuturor că e mult mai pricepută, conform studiilor, la scurtcircuite. Da, alea care i-au blocat creierul. Bine măcar că apucase să lase gura deschisă, că altfel cine ştie ce s-ar mai fi întîmplat.

Noroc că la 1 noaptea, desemnatul încă suferea de insomnii şi a apucat să vadă la tv tăcerile adînci ale candidatei la post şi a reacţionat imediat. Ridicîndu-i de pe ochi pălăria fostei viitoare ministreasă, care deja se lovea de toţi pereţii, ca o muscă fără cap. Nemailuînd în considerare promisiunile ei de clasa pregătitoare, cum că e dispusă să înveţe justiţie imediat. De parcă asta ar merge aşa, cu nişte audiobook-uri ascultate în maşina care ar fi dus-o de acasă la minister.

Acum au mai rămas încă două-trei nume cu pedigree suspect. Rămîne de văzut cum îşi vor bea cafeaua. Nu de alta, dar şeful lor a demonstrat că e dispus să dea lumii şi circ. Că pîine aveam destulă de cînd a redus guvernul Ponta tva-ul.

9 Comments

 1. cetateanu' turmentat

  Si uite acuma se jură că nu fură…cu propășirea spirituală si materială…hai mă lăsați..

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Deci cum s-ar zice: Ochii pe raţe!

   Reply
 2. calinakimu

  Problema tuturor guvernantilor nostrii nu a constat in lipsa se specializare in tot felul de domenii. Problema a fost, este si va fi ca acolo sus, in preajma puterii…TOTI sunt cleptocrati, iar cleptocratia bate tehnocratia.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Puterea oricum îţi ia minţile.

   Reply
   1. calinakimu

    Este un cerc vicios. Trebuie sa n-ai minte ca sa fii politician, asa ca nu prea mai are ce le lua…

    Reply
 3. racoltapetru6

  Am văzut încă o dată că aprobarea miniștrilor în comisiile de specialitate din parlament e de fapt o simplă formalitate și o ocazie de divertisment. Tot e mai tare decât „Vacanța Mare”.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Bine că măcar o sămînţă de speranţă tot era acolo. Mă refer la dna aia care a insistat cu răspunsul la propusa Guseth şi care şi-a dat demisia din comisie pentru felul în care au votat ceilalţi. Există speranţă.

   Reply
 4. Renata Carageani

  Ce păzești, prietene? Tăcerile unei foste posibile ministrese? Adică mai scrii la prima ninsoare?!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Bag de seamă că-ţi lipseşte doza de Krantzalin ;).
   Fără vreo explicaţie, am rămas fără zvîc-ul aferent. Şi pînă revine… Mai respirăm, mai tăcem sugestiv…

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.