Scurt pe doi (18)

În contextul problemelor de securitate din Franţa şi Belgia, europarlamentarul Maria Grapini declară că se teme pentru viaţa ei şi se va duce cu frică la muncă, la Bruxelles şi Strasbourg.

Ei poftim! Asta ne mai trebuia acum! S-o avem pe madam Grapini plină de teamă! Să vezi acum greşeli de vorbire şi scriere. Dacă relaxată a făcut totul harcea-parcea, nici nu vreau să mă gîndesc ce-ar putea face sub ameninţarea gloanţelor. Deşi, dacă stăm şi ne gîndim mai bine, ar trebui să nu fie nicio problemă. Că vorba aia, terorist la terorist nu-şi scoate ochii. Ei cu infidelii, ea cu limba română. Apropo, dna Grapini: Dumneavoastră ce vi s-a promis pentru cînd veţi ajunge în rai? Cumva 77 de acorduri gramaticale corecte şi neatinse, cu care să vă desfătaţi după pofta inimii?

*******

Prins la înghesuială de nişte facturi scadente de pe vremea cînd se credea mare sculă, deşi în realitate era ca şi acum doar una bleagă, miruitul suprem şi unsul lu madam Jipa, nefrecventabilul Dan Şova, continuă s-o ardă din aere dorsale. Crezînd pesemne că astfel poate face loc mai mult pentru creier. E drept, nici întrebările mustind de inteligenţă ale reporterilor gen: “Aţi furat?” nu prea te îndeamnă la comentarii, dar nici nu poţi spune, împins cu viteză şi forţă de propriul jet: “Fără declaraţii, nu mai sunt persoană publică“. Pentru că nu poţi afirma aşa ceva, cît timp te mai agăţi, ca mortu cu mîna, de funcţia de senator. Aa, că şi asta a rămas doar un paravan, se va vedea în curînd. Mai ales că uite, propunerea sa de acum un an, cînd îi cerea lu nen-su Dragnea să facă un pas în spate, l-a ajuns din urmă. Mai bine mai tîrziu decît niciodată, nu? Şi uite că acum omul s-a dat la o parte. Şi-atunci, vorba aia, cum să nu-ţi fie Drag Nea Liviu?

 

2 Comments

 1. racoltapetru6

  Cu mare părere de rău, Liviu Dragnea susține că o să lase Justiția să-și facă treaba în cazul colegului Șova. Supărat, supărat e Doamne, tare supărat…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Trebuia să-i pară şi lui într-un fel. Dar cred că îi pare mai rău că nu s-a putut mai devreme.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.