Şi Găbiţa, primăriţa…

Nervos că de 25 de ani tot trage băţul scurt la primăria Bucureştiului, PSD-ul a început deja campania electorală pentru locale. Numai că, la fel ca de fiecare dată, lipsa de personal credibil pentru a accede la vîrf, pare a le pune din nou probleme celor care s-au trezit mai mereu loviţi, chiar în inima ţării, cu cuţitul de tăiat bucatele peste deşte. Fiind obligaţi să se mulţumească, trist şi neproductiv, cu mucii din fasolea lu Vanghelie sau cu ce-i mai pica printre degete struţo-cămilei în halat alb cu buzunare fără fund, duomnul Huoprescu.

Şi cum la noi politica se face şi se învaţă de la televizor, pe modelul văzut în serialul House of Cards, s-a lansat un zvon. Unul care, frecat de buzele tuturor, să se lase pînă la urmă cu happy-ending. Un teasing micuţ, lansat ieri de nea Liviu, lasă să se înţeleagă că dna Gabi Firea Pandele s-a copt şi e numai bună de aruncat în piaţă. Deşi, după mojiciile debitate anul trecut, cînd era tare mîndră de defunctul politic Ponta, ar merita mai degrabă să fie aruncată la lada de gunoi a politicii. Da uite că şi-a dat cu puţină apă pe faţă şi vorba aia, spălată-i ca nouă!

Normal, acum se testează întîi reacţia lumii la absurdul propunerii şi rezistenţa acesteia la senzaţia inerentă de vomă. Aşa o propunere mai vezi doar în revistele de benzi desenate cu Batman, unde în Gotham City se poate orice. Dar pe cine să pui, cînd mai toţi roşiorii de vază sunt ocupaţi cu vizitele interminabile la DNA, sau stau în dosul uşii, măcinaţi psihologic de soneria aia care nu mai sună odată.

Pesemne că, pe acelaşi principiu, aşa cum la americani s-a stabilit că venise timpul să fie şi un negru preşedinte, a apărut şi la noi marota cu o femeie primăreasă generală. Asta fiindcă şi de partea cealaltă, miss Rrrrrr de la liberali, îşi face de ceva vreme selfie-uri în faţa oglinzii cu o eşarfă tricoloră prinsă în bandulieră. Şi noroc că doamna Nuţi e puţin ocupată cu “ia sutienu, dă sutienu” că altfel să vezi ce păruială ieşea pe străzi.

Pe mine mă apucă groaza chiar şi numai la gîndul că madam Pandele ar putea candida. Adică exact de asta mai era nevoie la primăria capitalei. O doză însemnată de ţăţism, cu care să scoată ochii celor din jur. Ăia care, pe bună dreptate, i-ar spune că decît să se ţină de politică, mai bine s-ar ţine de mînerul cratiţei. Fiind chiar arhisufiecient aportul familiei ei pentru societate dat de superdeşteptul de bărbat-su, care nu se mai satură de studii şi de doctorate marca Oprea.

Şi nici nu vreau să mă gîndesc cum ar arăta Bucureştiul modelat după gustul ei atît de deosebit. Deosebit de prost. Nu de alta dar dacă tot mă fură unul, aş prefera s-o facă mai cu stil. Şi neapărat în linişte.

fireacasab

sursa foto

6 Comments

 1. Alexandra Tătaru

  si eu unde iti dau like la aceasta postare? 🙂

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Am zis eu cu mintea mea să scot acele like-uri din wordpress. Da le-am lăsat pe cele de pe FB 😉 . Oricum, am băgat de seamă că ai găsit soluţia…
   Deci să înţeleg că şi de la Focşani tot aşa nasol se vede viitorul?

   Reply
 2. cetățeanu'turmentat

  Pai dupa Lis,Băs/Opr/escu, si alți goooospodari(parca asa le zice),asta e parfum….măcar nu vorbește cu ieuro si prejdinte, sau cu dă bă.Să vă spălati cu ea pe cap si ziceți merci ca Boc se rezumă la Cluj.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Da, mersi… Aşa un şampon…

   Reply
 3. Renata Carageani

  Adică o să ne pună șeminee d-alea și fotolii cu picioare aurite în RATB?
  O votez! Las mașina acasă și-mi scot abonament pe toate liniile.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Desigur. Dar mai întîi încearcă să scapi de tot mălaiul de prin casă. Să ai la ce visa. 😉

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.