Un frînar. Poate chiar ăla…

Cred că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că fostul preşedinte, după ce a aflat şi că şuviţa aia dată peste chelie arată ca dracu, chiar ştie acum totul şi se pricepe la orice. Şi cînd zic orice, apăi să ştiţi că aş băga mîna în foc chiar şi pentru rezolvarea problemei de 5 lei a lu Ţiţeica. Luptînd acum din greu, să o ajungă din urmă în ce priveşte priceperea, pe madam Tatoiu. Ca un adevărat lup de mare. De mare demagogie, bineînţeles.

Pe undeva mă şi mir că cei de la NASA nu-i solicită expertiza pentru eventualele mici erori ale robotului ajuns pe Marte. Că ar avea numai de cîştigat. Iar omul e chiar disponibil. Descoperind că partea cu “Bunicule, da de ce ai nasul atît de roşu?” îl enervează la culme şi nu are rost să stea prea mult pe-acasă cu nepoţeii.

Acum a venit momentul să ne arate cam cum e cu frînele la tren. Că vorba aia, ce mi-e frîna la vapor, ce mi-e la tren. Diferă doar distanţa necesară pînă la oprire.

Şi pentru că cei de la B1 îşi mai iau şi ei cîte o zi de respiro, să mai aerisească puţin studiourile de aroma lăsată de damfurile atotştiitoare date periodic, omul iese în stil prezidenţial pe facebook, aliniindu-se la moda lansată de succesorul său.

basescufrina

Ehe, nea Traiane, da ce vă mai pricepeţi bre și la frîne… Că uite, ne aducem aminte cu toţii cum le trăgeaţi pe fiecare (de frîne zic) la tăierea salariilor. Şi noroc că v-au dat cu legea peste deşte, că vă scăpaserăţi la vale şi peste pensii. Asta în timp ce pe linia alăturată, alde Cocoș, Udrea & co, accelerau de zor cu TGV-urile la viteză maximă, încărcate de sute de milioane de euro. Şi marele justiţiar din mata nu vedea absolut nimic. Că cică erai aplecat în jos de la durerea de coloană. Chiar nu vă scîrbește atîta ipocrizie? Că pe noi ne cam.

Iar aia cu impiegatul beat criţă care măreşte chestii, v-a scăpat aşa, ca un sughiţ de la prea mult sifon. Mai ales privind în spate la momentul în care cereaţi mărirea numărului de stele de general a unuia ca dom doctor Gabi.

Acuma nu vreau să vă sperii, dar vedeţi că dacă insistaţi pe tema dată, riscaţi să ajungeţi să vă arate lumea pe stradă şi să vă strige cu apelativul ăla specific unui frînar priceput. Aşa cum vreţi să păreţi. Mă rog, nu că aţi fi departe de adevăr…

6 Comments

 1. cetățeanu'turmentat

  Acum 10 ani dacă spuneai ce ai spus mai sus erai cel puțin înjurat,scuipat,huiduit,asta dacă nu ti-o luai mai rău și se lăsa cu ceva oase rupte si ochi înnegriți.Eu am fost, sunt și voi rămâne marcat cum dupa bocetele draga Stolo.. o grămadă de cunoscuți,colegi,prieteni erau marcați de faptul ca îl injuram pe acest individ.Eu nu m-am schimbat in acesti ani,ei da.Cine a avut dreptate?
  De atunci m-a prins o scârbă profundă de țara asta și de hominizii care o populează.Când aud patriotisme îmi vine sa borăsc,daca mai vad si un bou cu bmw-eu deja simt că aș dori sa scad populatia planetei cu 1.Am câteva subiecte tabu,băsescu,boc,bmw(ce dreaque,si telefonul e contra,încearcă sa mi-l pună pe primul cu litera mare!!!).
  În rest sunt un tip calm,te rog nu mă mai provoca cu astfel de subiecte…..

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Stai liniştit că şi după 10 ani, tot la fel eşti. Mă refer la scuipat, huiduit, etc. Armata de băsişti e la post. Gata de spălat zone. M-am trezit să-i şi comentez pe FB şi imediat mi-au sărit pe cap. Şi ce mă miră cel mai tare e că fidelii refuză să recunoască nişte evidenţe chiar recunoscute de făptaşi. De parcă idolul lucra singur. şi habar nu avea de ce făceau ăia cu sutele de milioane furate.

   Reply
 2. racoltapetru6

  Nu mai poate omul respira dacă nu mai iese la rampă să spună ceva. Măcar pe facebook.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Dă şi el cu băţul pe la gard întărîtînd cîinii. Refuzînd să-şi accepte expirarea.

   Reply
 3. calinakimu

  Băsescu face parte din context, el nu este o excepție, poate doar prin stil…Politicienii , aceste fiare politice fac parte dintr-o categorie aparte de oameni. Partidele, aceste structuri mafiote, vor selecta membrii de partid după un criteriu simplu, clar, fără dubii. Astfel, vor fi aleși cei mai răi dintre cei răi…Oameni ambițioși, pragmatici, eficienți, fără mamă, tată și D-zeu, gata să fure și zahărul din ceai, trădători, cameleonici, fără nici un scrupul. Faptul că au stiluri diferite ca manifestare publică…este un detaliu nesemnificativ.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Politică e peste tot în lume. Oare numai la noi sunt atăt de cum le zici?

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.