Ţării cît mai mult Grapini!

Speriată pesemne că, după toate arestările lu Udrea, Bica, Ritzi şi alte frunţi cu zulufi ale politicii de pe la noi, va rămîne singură în salon la coafor şi nu va mai avea cu cine schimba o bîrfă de la serviciu cît timp se moaie unghiile, dna Gorghiu se trezeşte tam-nesam teleportată în timp. Undeva în perioada cînd se ardeau sutiene prin pieţe, pentru drepturi egale şi ieşit de sub dominaţia masculină. Propunînd sus şi tare o lege chiar, care să asigure un procent garantat de femei pe listele electorale.

Trecînd peste momentul oarecum prost ales, cînd orice mînă ridicată “pentru” sau pusă pe tastatură ar fi plină de tocătură de sarmale, cîrnaţi sau cocă de cozonac, gestul în sine n-ar face altceva decît să spună că iniţiatoarea ar trebui să-şi schimbe dioptriile. Cu unele noi, cu care să poată citi mai uşor prevederile din Constituţie, valabile pentru orice cetăţean, indiferent de sex. Să poată înţelege şi că faptul de a asigura nişte locuri pe liste ar reprezenta din start o discriminare.

Nu spun că bărbaţii politici ar fi mai breji. Au demonstrat-o cu vîrf şi îndesat ce panarame pot fi şi că, în faţa banilor de furat, toţi sunt egali, indiferent de semnul de pe uşa pe care intră la wc. Dar să vii să ceri o garantare prin lege pentru o cotă de locuri aferentă unui anumit sex, chit că persoanele sunt sau nu interesate sau capabile pentru postul respectiv, arată că vacanţele de prin locurile exotice ale ţărilor arabe te-au marcat profund. Plus mesajul dat populaţiei, cum că accesul la bucatele din politică s-ar face pe bază de sex. Mă rog, aici multe ar putea-o contrazice pe doamna cu petiţia. Servindu-i bineînţeles cîteva exemple de voce şi talent.

petitieag

Văzînd şi poza propusă de petiţionara de lux, în care femeile pleacă din start cu un handicap, de un lucru mă tem. Acela că acest procent ar însemna cu 30% mai mult:

 • – agramatism accentuat model Grapini
 • – ciocoism în formă pură garantat Anghel
 • – mahalagism tip Mincă
 • – inepţii familiale şi ţăţism continuu de-ale lu Firea-Pandele
 • – tupeu şi parvenitism a la Udrea
 • – ţipete şi minciuni întoarse gen Paul (Vass)
 • – mir şi miruială producţie Jipa
 • – botox şi exprimări penibile de mari succesuri EBA
 • – locuri în puşcării pentru executante fraiere ca Bica sau Ritzi
 • – aranjamente şi corcoliri pe seama educaţiei pe model Andronescu
 • – miorlăit trist şi fără cine ştie ce substanţă a la Macovei
 • – coafuri şi atît stil Plumb
 • – oportunism de Bruxelles colecţia Creţu
 • – Rrrrrr-uri nesfîrşite de demagogie marca Gorghiu.

Am sentimentul că ce ne-ar trebui acum cu adevărat ar fi cu 30% mai mult Kovesi. Dar uite că nu se poate. Cică sunt suficienţi cei 180 de centimetri. Că oricum mărimea nu contează. Şi nici nu mai joacă ce trebuie.

 

7 Comments

 1. racoltapetru6

  Cui îi place bătălia, găsește imediat o tabără din care să militeze. Iar cea mai la îndemână, pentru doamne ca Grapini, e războiul dintre sexe, în care dușmanul doarme în același pat. Bănuiesc că și cu dumneaei.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Daaa, bătăioase nevoie mare…

   Reply
 2. calinakimu

  Oricât mișto de calitate sau de mai puțină calitate am face despre politicieni, miștoul pe care aceștia îl fac clipă de clipă cu poporul Român este infinit mai mare și mai dureros…Câine latră, caravana trece…caracterizează fidel această situație. Se pare că tot cu PARUL ne putem face auziți…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ideea e că miştoul aţîţă. Chiar şi parul.

   Reply
 3. Renata Carageani

  „Va rămâne singură în salon la coafor” ?! Doamne, krantzulino, cât am râs!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Hai că m-ai făcut curios. De ce?

   Reply
 4. Renata Carageani

  Fiindcă e o poantă bună, surprinzătoare…
  Vorbeam de stilul umorului tău, proaspăt, anti-clișeu, nu de politică.

  Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.