Nuţi spaima mîţii

În ton cu anotimpul de-afară şi, de parcă n-ar fi avut şifonierul plin de blănuri, dna Nuţi şi-a mai tras una. Hapsîneală! ar zice mulţi. Mă rog, de data asta, blana e sub forma unei pisici maidaneze, adunată de pe stradă de un suflet milos ca al dînsei. Chinuit de atîtea remuşcări şi drumuri de du-te-vino pe la tribunale şi DNA.

Şi acum, jurnalul ei de Facebook, pe lîngă panseurile de viaţă spirituală şi confesiuni politice de tip stand-up comedy, s-a umplut inevitabil şi de poze cu pisici. Ultima ne-o arată pe stăpîna de ocazie zgîriată rău. Semn că mîţa e foarte blîndă. S-o fi speriat doar puţin de opulenţa unei bugetare cu trecut dubios şi a vrut s-o ciupească să se asigure că nu visează. Ideea e că, în sfîrşit, s-a găsit cineva s-o pună pe bretonată la punct atunci cînd îşi bagă mîna unde nu trebuie.

Textul ce însoţeşte poza e totuşi plin de perfidia aferentă unei panarame care nu iartă şi, normal, de arătat pisica şi la figurat. Acel “pînă şi…” e cu bătaie pentru cine trebuie să înţeleagă. Sau care acum o face pe prostu ca să-şi salveze blana. Şi un fel de sperietoare pe model Lăpuşneanu cu: ” …de mă voi îndrepta, pre mulţi am să popesc eu…”

Partea cu iertatul vrea să ne facă să credem că în ea zace totuşi o maică Tereza capabilă de gesturi pline de omenie. În realitate, eu cred că doar învaţă tehnici noi de la mîţă. De dat cu laba. Zît de-aici!

udreapisi

12 Comments

 1. dede cati

  Oau,s-a reprofilat :))) Ma refer la titlu. Maica precista femeia este inepuizabila.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Pe undeva era şi normal. Că doar cele mai căutate chestii pe internet sunt “poze cu pisici”. Şi uite că de-acum ai şanse să dai peste ea şi acolo.

   Reply
 2. calinakimu

  Cred că nu merită atenția de care se bucură madama…nici măcar miștoul…Pentru ea important este sa FIE băgată…în seamă, oricum, nu contează.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Oricum e genul care doar postează şi nu răspunde la niciun comentariu sau vreo întrebare. Singurul din “branşă” care o mai face e mentorul ei. Da uite că nu a prins chiar totul de la el. A mai tras chiulul.

   Reply
 3. Renata Carageani

  Bună analiza! Aș sublinia și sintagma aceea, deloc întâmplătoare: mâna care o hrănește. Îți dă fiori incapacitatea bietei femei de-a înțelege că relațiile inter-vietăți s-ar putea să reprezinte mai mult decât hrănitor-hrănit.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Oricum a luat şi ea o pisică de ocazie. Doar n-om avea acum pretenţii. Ideea era să dea bine în poză.

   Reply
   1. Renata Carageani

    A dat bine în poză. Era atât de firească, undeva, pe o canapea din arestul la domițil, îmbrăcată comod dar mai ales încălțată comod – cu cizme de căprioară care trec de genunchi, obsesia centuristelor de lux sau o minimă protecție a ciorapilor de firmă pe care o pisică de stradă ar fi putut să-i facă strecurătoare.

    Reply
   2. krantz (Post author)

    Într-o postare anterioară cînd a făcut anunţul cu pisi, zicea că a luat-o de pe stradă şi a dus-o la “birou”. Poate că acolo a şi rămas. Că doar n-oi vedea-o acum pe Nuţi golind litiere.

    Reply
 4. Lospa

  A fost nevoie de 4 poze cu pisica ca sa vedem adevarata drama a zgarieturii.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Aşa-s deontologii adevăraţi. Cel puţin 3 surse…

   Reply
 5. Renata Carageani

  A dus-o la birou… Nuți e, va să zică, liberă să aibă birou?! Krantzulino, tu ești mai la corent cu politica: Nuți e pe cont propriu sau e în contul DNA? Că mă zăpăciși de tot!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ea aşa zicea pe Facebook la prima poză cu pisica:

   Gerul ne-a adus o noua “colega” la birou. Astazi am gazduit o pisicuta care probabil altfel ar fi inghetat pe strada. Daca ne si imprietenim, cred ca isi va putea face “buletin” la sediul nostru.

   Pune mîna şi refă-ţi contul de FB că trece viaţa pe lîngă tine… 😉

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.