Ce mulţi sunt, Măria Ta!

Acum, după mai bine de un an de tăceri sugestive, putem spune că preşedintele Iohannis e un tip consecvent. Mai ales fişei postului. Şi asta nu poate nimeni să conteste. Cum nu se poate contesta nici faptul că pare hotărît să se aplece mai mult pe partea soft a acesteia. Aia care prevede în principal acordarea de decoraţii şi activităţi specifice de protocol şi imagine. E simplu. Şi e mai uşor chiar decît legea lui Ohm. Nu e nevoie de mesaje care să însufleţească masele. Sunt suficiente nişte platitudini de lemn ce se pot memora în 5 minute.

De data asta a fost cazul noii promoţii de magistraţi. Ăi de vor împărţi peste ani dreptatea în ţară viitorilor cocoşi, udre, videni şi hrebenciuci. Şi văzînd poza de grup, nu poţi să nu observi că, în continuare, se pune accent pe cantitate.

Ce a ieşit, se vede cu ochiul liber. Chiar şi de pe lună. Poza mare cît o zi de post. Să găsească toţi într-însa… Adăpost.

Ce rămîne privitorului, e doar altă vorbă a poetului: Dintre sute de catarge… cîte oare le vor sparge, vînturile, valurile?

magistratib

 

2 Comments

  1. calinakimu

    După ei…POTOPUL, care a și început.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ideea e să ştii să faci pluta. Sau să ai capul din aşa ceva. Te ţine sigur la suprafaţă.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.